Különösen ha van maradék hús, legyen az levesből vagy grillcsirkéből, salátákhoz a legegyszerűbb felhasználni. Ha nem maradékból készítjük (és nagyobb mennyiséget), érdemes a csirkemellet sütés előtt bepácolni, olajjal elkevert fűszerkeverékkel, amit vásárolhatunk készen is, de magunk is összeállíthatjuk a kedvenc ízeinkből. Mennyei aromát ad a csirkehúsnak, ha sütés közben kevés fokhagymát nyomunk rá.
Csirkemell zöldségekkel
Az öntethez összekeverem a tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, cukorral ízesítem.
A salátát beletépkedem egy (vagy több) tál aljába, kockára vágott paradicsomot, uborkát és hagymát szórok rá, lecsurgatom az öntettel, rárakok egy réteget a pirított csirkemelldarabkákból, aztán kezdem elölről, amíg a tele nem lesz a tál. Igyekszem salátával (káposztával) zárni.
Ez a kedvencem párolt rizshez, rizottóhoz, kolbász nélkül készült rakott krumplihoz, sült krumplihoz. Ha van itthon sajt, reszelve ő is kap egy rétegnyi helyet az egyvelegben.
A folytatásért kattints a Katarzis caféblogra!