Isteni és könnyed tojáslikőrös pohárkrém

nlc | 2016. December 11.
A tojáslikőr idén nem csak stampedliben érkezik, hanem ilyen csodálatos, könnyű és édes pohárkrém formájában is! Mennyei desszert a karácsonyi asztalra!

A nehéz karácsonyi ételek után bejgli helyett jobban esik valami könnyű pohárdesszert, lehetőleg jó krémes, és persze az sem árt, ha van benne egy kis alkoholos csavar is. Ez a tojáslikőrös pohárkrém talán kicsit bonyolultnak tűnik, de megéri belevágni – a végeredmény garantált siker lesz!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Először készítsük el a tojáslikőrös krémet! Ehhez töltsünk meg egy nagy edényt jeges vízzel, és tegyük félre. A sűrített tejet 1 csésze tejjel, a melasszal, a brandyvel és a fűszerekkel forraljuk össze folyamatos kevergetés mellett, majd vegyük le a tűzről!

2. Keverjük össze a 4 tojássárgáját a 1/4 csésze tejjel, majd a forró keverékből 1/4 csészét forgassuk a tojásokba!

3. Egy közepes tálban keverjük össze a kukoricaszirupot a maradék tejjel, majd gyorsan keverjük a forró keverékbe!

4. Tegyük vissza az alkoholos, sűrített tejes forró keveréket főni, majd ha összeforrt, vegyük le, és adjuk hozzá a tojásos keveréket!

5. Lassú tűzön főzzük, amíg be nem sűrűsödik – ha már eléggé krémes az állaga, vonjuk be szorosan fóliával, és tegyük a jeges vízbe hűlni.

6. Közben a tejszínt és a porcukrot verjük lágy habbá, a kekszet pedig törjük apró darabokra.

7. A desszert összeállításához rétegezzük egy pohárban a kekszet, a likőrös pudingot és a tejszínből készült krémet, míg meg nem töltjük a kijelölt poharakat!

Még több isteni karácsonyi pohárkrém az NLCafén:

CountryLiving

Exit mobile version