Miért hoz létre az ember fia és lánya Születés Hetét?

Törzsök Kata tánc- és mozgásterapeuta | 2004. Október 06.
Hónapokkal ezelõtt kezdõdött, hogy felkértek dolgozzunk együtt a Születés Hete szervezésén. Aztán elgondolkodtam, ki mindenkinek jelenthet segítséget egy Születés Hete?




Mindenkinek, aki szeretné tudni mi történik szülés közben a csecsemővel, hogyan lehet fájdalmat csillapítani, mit jelent asztrológiai értelemben a születés, milyen támogatást igényelhet a várandósság alatt és után a kismama, Somának mi a véleménye a teljes nőről, igazán mire van szüksége egy kisbabának, mikor, hogyan érdemes szoptatni, milyen felkészítő módszerek vannak, hogy néz ki a szülőszoba a választott kórházban stb., a sor végtelen. De ez csak a praktikus oldala. Azért is szervezek Születés Hetét, mert olyasmiről szól, amiben hiszek, (azt hiszem) hiszünk. Vagyis, hiszek abban, hogy az ember megszületése egyetlen egy életére – erre legalábbis biztosan – meghatározza azt, ahogyan belekezd dolgokba, azt ahogy emberekkel való kapcsolatában létezik, azt hogy milyen lesz a kapcsolata édesanyjával ill. gyermekével, azt hogy szereti-e önmagát és ez által másokat, és ez nekem elég.

Sajnos napjainkban rengeteg olyan esetet látunk, amikor anyák üvöltöznek gyermekeikkel az utcán, amikor gyerekek nem akarnak hazamenni, mert „otthon nem jó”. Nem tehetjük meg magunkkal és a következő generációval, hogy olyan nemzedéket engedünk felnőni, akik nem tudják, mit jelent tudatosan világra hozni egy gyermeket. Önző módon arra is gondolok, hogy mi lesz velünk és unokáinkkal, ha nem tanítjuk meg a nőket nővé érni és szülni. Ki fog a következő generációnak meleg érintéseket, tiszta megbízható otthonokat, apa- és anyamintákat adni?

Ez az egy hét (okt. 11-17.) talán segít felhívni a figyelmet arra, hogy az ember megszületése (és halála) fordulópont és minta (!) egész életünkre, tehát ne engedhetjük az egészségesen szülni képes nőket „eltunyulni” annyira, hogy császármetszéssel hozzák világra a következő generációt, éppen elég ebben a tekintetben, ha életet ment a császármetszés! Ki kell alakítanunk a testünkkel, a lelkünkkel egy olyan egészséges viszonyt, amiben a nők nem félnek a fájdalomtól, hanem női életük kiteljesedését látják gyermekük világrahozatalában. Női és anyai létük teljesedik ki, melyet férjük is boldogan vesz majd…

Egy szó, mint száz, Születés Hete kell, hogy tanuljunk, érjünk, alakuljunk nővé és a nők kiteljesedése által a férfiak férfiakká!
Exit mobile version