Nem azonos évben születtek az ikrek

nlc | 2012. Január 04.
Az is elég ritka, hogy ikertestvérek nem egy napon születnek, de az idei újévre világra jött több olyan ikerpár is, akiknek a születési évük sem azonos.
A Rosputni ikrek
A Rosputni ikrek
Fotó: abcnews.com

Akár ikrekről, akár egyetlen babáról legyen szó, a természet olykor egészen furcsán alakítja a dolgokat, és ebbe sem szülőnek, sem orvosnak nincs beleszólása. Most szilveszterkor az Egyesült Államokban három esetben is az történt, hogy az első testvérke még az év utolsó napján, a második pedig már január elsején született meg.

Az egyik ikerpár Minneapolisban, egy másik Tampában, a harmadik pedig Buffalóban jött világra. A buffalói ikrek, Ronan és Rory Rosputni édesanyja, aki a szülés napján ráadásul még a testvére esküvőjén is részt vett, így nyilatkozott: „Az ikrek érkezése olyan volt, mint egy álom. Nem tudom, valaha történt-e már ilyen. Utána kell néznem az interneten.”

Ronan 11:37-kor, az öccse, Rory pedig már az új évben, éjfél után tíz perccel született. Az időzítés szerint az ikreknek nem lesz közös születésnapjuk, egyedülálló születéstörténetük viszont mindenképpen.

Exit mobile version