A Junior gyerekital, mint biztonságos választás

Milupa-Milumil | 2012. Augusztus 24.
A szeptember eleji kellemesen meleg időjárás kedvez annak, hogy a család eltöltsön pár napot vidéken, leutazzon a nagymamához, vagy egyszerűen csak kiránduljon. A kisebb-nagyobb utazások megtervezésénél azonban figyelned kell, hogy kisgyermekednél a jól bevált otthoni, napi rutint kövesd az étkezések terén is. A nyárias meleg és a környezetváltozás óvatosságot kíván tőled.

A könnyű, egészséges táplálkozás mellett figyelned kell, hogy a babád napi folyadékbevitele is megfelelő mértékű legyen. Ilyenkor a fokozott izzadás miatt a folyadék beviteli igény is megemelkedik. Amennyiben anyatejjel táplálod gyermeked, igény szerint szoptasd, és azon felül még kínáld meg vízzel is.

 

Amennyiben már nem szopizik gyermeked, akkor is fontos szem előtt tartanod, hogy a napi fél liter tejalapú táplálékot biztosítsd neki.

Egy éves kor fölött biztonsággal választhatod a Junior gyerekitalokat a tehéntej helyett. Tartalmaznak minden olyan tápanyagot, ásványi anyagot és vitamint, amelyre fejlődésben lévő kisgyermekednek szüksége van. Amennyiben prebiotikum tartalmú tejitalra esik a választásod, még fokozottabb figyelmet fordítasz gyermeked belső támogatására, ugyanis a prebiotikumok táplálékul szolgálnak a bélrendszerben lévő jótékony baktériumoknak, támogatva ezzel az immunrendszer működését.

A vitaminok szerepe különösen nagy 1-3 éves korban, hiszen ezek kis szervezetük egyik fő építőkövei. Fontos, hogy A-, C-, és D-vitaminból megfelelő mennyiséget kapjanak. A többi tápanyag, ásványi anyag biztosítása is rád hárul: reggelire és vacsorára egy-egy pohár Junior gyerekitallal babád napi szükségletének nagy részét fedezed, így biztos lehetsz benne, hogy sokat tettél gyermeked egészségéért.

 

 

 

 

Exit mobile version