Majdnem húsleves kicsiknek és nagyoknak

cafeblog/babasef | 2014. Május 29.
Az igazi húslevesben legalább három különböző típusú hús van (például marha, szárnyas, sertés), és minimum 3 órát gyöngyözött a tűzhelyen. Ezek nem mindig jönnek össze, főleg kisgyerekes családban, de bloggerünk megoldotta a problémát.

Hozzávalók:

Mikor tanyasi csirkét veszek, hogy són megsüssem  a belsejében lévő májat, zúzát, szívet és nyakat szépen elteszem, hogy leves legyen belőle. Így a heti egyszeri máj is le van tudva. Bevallom nem szoktam májat főzni, nem szeretem, így szerintem nem is lenne túl finom, amit csinálok belőle, és különben is, ki kóstolná meg? Szóval ez a hús rész a levesben.

Sok zöldség (répa, fehérrépa, zeller, karalábé, vöröshagyma)

1 vagy 2 szem krumpli

(zöldségek 7 hónapos kortól, máj 8 hónapos kortól adhatók a kicsiknek)

Az elkészítésről a Baba Séf blogon olvashatsz!

Exit mobile version