Hétórás műtéttel 232 fogát húzták ki egy fiúnak

nlc | 2014. Július 23.
Világrekordot rebesgetnek az orvosok.

Hétórás műtéttel több mint 232 fogát és fogszerű képződményét húzták ki egy indiai tizenévesnek egy mumbai kórházban. “Sokkal több is volt ott, de a kisebbeket nehéz volt észrevenni és kihúzni is, mivel még növésben voltak” – mondta a 17 éves fiú egyik sebésze.

A fiú szájüregének jobb felében elhelyezkedő fogképződmények közül akadtak mustármagnyi, de üveggolyónyi méretűek is. A darabkák egy őrlőfogból alakultak ki, és valószínű, hogy már a fiú gyermekkorában keletkeztek. A sebészek összesen 232-t számoltak meg, de több mint 350 lehet a fogképződmények teljes száma.

Forrás: asianage.com

A 10. osztályos Asik Gavai július 10-én ment a kórházba, heves fájdalmak gyötörték, fél arca hatalmasra duzzadt. Az orvosokat megdöbbentette, hogy már másfél éve élt így. Első pillantásra látszott, hogy alsó állkapcsa felét elborították a fogak. A betegséget fejlődési rendellenességnek írták le a sebészek, és az orvostudomány történetében az egyik legritkább esetnek ítélték.

A hétfőn végzett műtét után a fiú egészséges, de fogai növekedését folyamatosan ellenőrizni kell. Az extrém foghúzás a fiú arcvonásait is megváltoztatta: annyira más lett, hogy még az édesanyja is alig ismerte fel.

Exit mobile version