Nehéz sorsok, szerető anyukák – Így szeretnek az anyák a világ körül

Kun Gabi | 2015. Április 30.
Édesanyák, akik minden tragédia, nehézség és borzalmas életkörülmény ellenére is szeretően ölelik magukhoz gyermekeiket. Óvják, védik csemetéiket a legnehezebb helyzetben is, megpróbálva azt is, ami lehetetlennek tűnik: jó életet biztosítani, biztonságot nyújtani nekik.

Mae Sot, Thaiföld

Egy mianmari illegális bevándorló anya eteti gyermekeit egy szemétdombon. A borzasztó életkörülmények ellenére sok száz illegális bevándorló érkezik ide Mianmarból, guberálással keresve napi átlag 1 dollárt a megélhetésre. 

Diabougo, Szengál

Anya és lánya sétál épp haza egy nőgyűlésről, amelyet a női nemiszerv-csonkítás hagyománya ellen tartottak. 

Senjang, Kína

Egy vidéki asszony, aki munkát keresni jött a városba, alszik a vasútállomáson, hasán pici gyermekével.

Bhaktapur, Nepál

Egy nepáli földműves szoptatja gyermekét, mielőtt visszamegy a rizsföldre rizspalántákat ültetni.

Kabul, Afganisztán

Burkába öltözött édesanya beszélget a hegy tetején kislányával, Kabulban.

Negev-sivatag, Izrael

A palesztin édesanya, Halimeh Saleem mosogat a gyerekeivel az otthonukban, egy barlangban. A Hamdan klán egy 120 fős palesztin közösség, aminek tagjai még az ősök hagyományait őrizve barlangokban laknak, és kizárólag a környék gyümölcsein élnek.

Wadi Khaled, Libanon

Egy szíriai menekült anya fürdeti gyermekét egy elhagyatott iskolában, Libanonban.

Nantes, Franciaország

Egy menekült anya gondozza gyermekeit egy illegális romatáborban, Nyugat-Franciaországban. Nicolas Sarkozy 300 ilyen tábor felszámolását rendelte el, az erőszakos bűncselekmények elszaporodása miatt.

Hefei, Kína

Li Yan épp második gyermekével terhes, nagy lánya a pocakjában lévő kistestvérét hallgatja. Li családja kapta meg 2014-ben elsőként az engedélyt, hogy második gyermekük születhessen Kínában.

 Csiangmaj, Thaiföld

Nami, a 17 éves anya vigyáz egynapos gyermekére a kórházban. A WHO felmérése szerint minden 1000 nőből 70 szül 16–19 éves kora között Thaiföldön, ezzel a világon itt él a legtöbb kiskorú anya és feleség. 

Mushake, Kongói Demokratikus Köztársaság

Egy kongói katonanő szolgálatban hordozza a hátán gyermekét.

Tegucigalpa, Honduras

A 37 éves Angelica Maribel Murillo fogja kislánya kezét. Murillo férje féltékenységében, amikor a szeretőjével rajtakapta az asszonyt, levágta mindkét kezét csuklóból egy macsétével, miközben megpróbálta megölni őt. A férj azóta szökésben van, az asszony pedig gondoskodik négy közös gyermekükről azzal, hogy tortillákat készít és ad el.

Pesavar, Pakisztán

Egy asszony tartja kisbabáját egy pakisztáni hazatelepítési központban.

Exit mobile version