Instagram vs. valóság – mi van a tökéletes gyerekfotók mögött?

K.G. | 2015. Május 05.
Annyira édes, ahogy kukucskál, zabálnivaló, milyen kis ruhája van, milyen jókat főzhetnek együtt! Vigyázat, az instagramos szülők fotói becsapósak.

Aki már fotózta a saját gyerekét, az tudja, hogy egy jól sikerült fotó mögött legalább 50 elfuserált próbálkozás van. Mert bemozdult, elszaladt, bömbölt, elfordult, nem nézett oda, odanézett, mikor nem kellett volna. Azt is tudjuk, hogy egy képrészletet az Instagramra lőni nem mindig fedi a teljes valóságot, levágjuk a képről a rumlit a szobában, a káoszt a konyhában, vagy olyan szögből fotózzuk, hogy az minimum előnyös legyen a gyerekre nézve. Tipikus esetek következnek.

Instagram: Cuki gyerekek, cuki testvérfotón cukiskodnak. Nézd, hogy milyen aranyosan megsimogatja a tesóját, hát nem édes? 

Valóság: Képtelenek normálisan megülni egymás mellett, mert neki tornáznia kell, a másik meg rángatja folyton a nyusziját. Talán századszorra sikerül összehozni őket egy képen.

Instagram: nézzétek, milyen szép, színes-szagos ebéd készül a kicsiknek! 

Valóság: csak utána ne kellene eltakarítani a sok köcöléket a konyhából…

Instagram: tökéletes anya-lánya délután, teázással, babázással, szép ruhában, királylányosan.

Valóság: a teadélután miatt kár volt kihagyni a délutáni alvást, estére előtört a gyerekből egy komplett drámatagozat.

Instagram: de cuki, ahogy kikukucskál a könyvespolc mögül…

Valóság: a maga mögött hagyott, könyvek közti dúlást inkább hagyjuk…

Instagram: micsoda stílusos baba, még a napszemüvegét is hogy tartja, mint egy profi modell!

Valóság: elég hosszú időbe telt, mire megnyugodott, hogy ne bőgjön már az új szerelésétől és ne akarjon valahol teljesen máshol lenni épp.

Exit mobile version