14 nindzsaképesség, amit a szülők kifejlesztenek magukban

K.G. | 2015. December 26.
Sokszor halljuk, hogy az anyukák szuperhősök, de azért én ilyen messzire nem mennék. Nem lesz szupererőnk attól, hogy szülővé válunk, de kétségtelenül szert teszünk pár nindzsaképességre, ami elengedhetetlen a túléléshez.

Tulajdonképpen semmi hősieset nem teszünk mi, szülők, csak átvészeljük a napokat, olyan kreatív megoldásokat keresve, amivel a gyerekeinknek is a legjobbat nyújtjuk, de közben mi sem sérülünk jelentősen. Sem mentálisan, sem fizikailag. A szuperhős jelzőt ezért nem veszem magamra, de azt azért anyaságom 11 évében megfigyeltem már, hogy a szülők többsége olyan trükköknek és cseleknek van a birtokában, amikről nem szólnak a nevelésről szóló szakkönyvek, mégis fontosak a család egyben tartásához egy anya eszköztárában. Ezeket hívjuk csak nemes egyszerűséggel nindzsaképességeknek.

  1. Képesek vagyunk vécére menni úgy, hogy egy totyogó van az ölünkben.
  2. Képesek vagyunk a tarkónkkal is érzékelni, hogy épp leesik a csúszdáról a gyermekünk, és még idejében odaérni, hogy elkapjuk félúton a beton felé.
  3. Képesek vagyunk hideg sajtostészta-maradékot enni ebédre úgy, hogy közben büszkék vagyunk magunkra, mert spóroltunk a mosogatnivalón.
  4. Képesek vagyunk nagyjából egymilliószor meghallgatni a Jégvarázs Let it Go dalát anélkül, hogy felrobbanna tőle a fejünk. Szó szerint.
  5. Képesek vagyunk ebédet főzni úgy, hogy egy baba van a karunkban, és egy totyogó csimpaszkodik a lábunkon, és közben nem ejtünk halálos sebeket, égésnyomokat sem magunkon, sem rajtuk.
  6. Képesek vagyunk hajnali háromkor belelépni a gyermekünk hányásába, és mégis azt érezni, hogy neki van szüksége segítségre, nem nekünk.
  7. Képesek vagyunk fél kézzel kinyitni egy üveg bort.
  8. Képesek vagyunk értelmezni, amit a totyogónk kiabál nekünk két szobával arrébb, tele szájjal.
  9. Képesek vagyunk pelenkát cserélni a babánkon úgy, hogy nem ébred fel rá. (A világ leghasznosabb képessége.)
  10. Képesek vagyunk végtelen türelemmel kivárni, amíg véget ér az az időszak, amikor a legviccesebb a totyogónk számára, ha azt mondogatja, hogy “kaki, pisi, puki”.
  11. Képesek vagyunk mély álomba merülni a totyogónk mellett a kiságyban, ha ránk van szüksége az elalváshoz.
  12. Képesek vagyunk félálomban is bármikor megtalálni a mesecsatornát, bármelyik tévében.
  13. Képesek vagyunk megszimatolni egy csapat gyerek között is, ha a mi csemeténk kakilt bele a pelusába, és elhárítani a problémát, mielőtt kritikussá válna a helyzet.
  14. Képesek vagyunk rálépni egy legódarabkára és NEM káromkodni. (Ez természetesen csak vicc, egyetlen nindzsa-anya sem képes erre igazából.)
Exit mobile version