Meghalt az autista kisfiú, akinek 19 kilométert kellett gyalogolnia egy kezelés részeként

nlc | 2016. Május 06.
A hároméves kisfiúnak egy magánintézmény kezelése miatt kellett megtennie a halálos távot.

Egész Kínát megrázta a tragikus eset, melyben a dilettáns kezelés miatt kellett meghalnia egy hároméves kisfiúnak. A fiút autizmussal “kezelték”, a megoldást abban látták, ha lesétál 19 kilométert.

Mikor az anya megpillantotta a fiú testét, megdöbbenve vette észre, hogy a gyerek rettentően lefogyott, és sérülések borítják. Utóbb derült csak ki, hogy a fiút reggeli után nehéz ruhákba bújtatva 10 kilométeren keresztül járatták, majd egy délutáni pihenő után újabb 9 kilométert kellett megtennie. A bizarr kezelés mögött az intézmény dolgozóinak azon feltevése áll, hogy az autizmus a lusta gyerekeket “támadja meg”. Ezért a kezelő központ brutális fizikai aktivitással kezeli a betegséget, teljesen hibás, ráadásul veszélyes módon. Mindemellett az étkeztetés is nagyon szigorú: a gyerekek alig kapnak enni, zömmel csak zöldségeken és gyümölcsön élnek. Így kerülhetett a hároméves fiú is a végkimerültség állapotába.

Az eset után az anya minden szülő figyelmét szeretné felhívni rá, hogy ne vigyék gyerekeiket az intézménybe, vagy ha már ott van a kicsi, azonnal vigyék haza magukkal.

Forrás: Shanghaiist

Exit mobile version