Terhessége alatt kapott rá a téglaevésre egy nő

nlc | 2016. Május 09.
A terhesség alatt megszokott a kívánósság, ám egyesekben néha furcsa igények támadhatnak.

Jenny Mason, pechjére, véletlenül sem csokoládét vagy savanyúságot kívánt őrülten a várandóssága alatt: téglát, földet, homokot és maltert akart. Bevallása szerint jobban, mit bármi mást.

Bizarr vágyait titkolta a párja elől, így amikor a férj már a háziurat akarta hívni, mert mindenhol megbontott vakolatot talált, Jenny mindent bevallott neki. Kiderült, hogy földet is eszik, amit a kertészeti boltokban szerez be, kutyasétáltatás közben pedig titokban homokot majszolgat.

Nagy megkönnyebbülés volt Jenny számára, amikor a kívánóssága diagnózist is kapott: a jelenség neve pica – egy olyan evészavar, amikor az illető nem ehető dolgokat kíván és eszik. Néhány nappal a diagnózist követően azonban ismét feltámadt benne a vágy a téglák és a föd fogyasztása iránt. Mivel aggódott a baba miatt, egy idő után már nem nyelte le, csak megrágta és kiköpte bizarr táplálékait.

Három hónapos volt a kisfia, amikor Jenny evészavara egyik pillanatról a másikra megszűnt

Abban bízott, a szüléssel elmúlik a pica, de még három hónapig tartott nála a jelenség. Majd egy reggel úgy ébredt, hogy sem téglát, sem földet nem akart már enni. “Ma már, ha visszagondolok arra, miket ettem, érthetetlennek tűnik számomra” – mondja.

Forrás: dailymail.co.uk

Exit mobile version