700 grammal született a kislány – most ünnepelte ötödik születésnapját

nlc | 2016. Május 13.
Bár a szíve legmélyén reménykedett, az első napokban az édesanya sem merte hinni, hogy lánya életben maradhat.

 “Miért pont velem történik mindez?! Ezt kérdezgettem magamban, miközben az orvosok a műtő irányába toltak. A várandósságom 25 hetében jártam ekkor” – idézte fel a That’s Life magazinnak a négygyermekes édesanya, Amy élete egyik legmeghatározóbb élményét, majd hozzátette, alig néhány órával később, császármetszéssel világra segítették legkisebb gyermekét. Olivia születésekor alig 700 grammot nyomott. 

“Szerencsére az orvosok megengedték, hogy még a születése napján megnézzem őt. Meg akkor még nem érinthettem – az első ölelésre heteket kellett várnom –, ennek ellenére már akkor és ott szerelembe estem vele. Tökéletesnek láttam úgy is, hogy a testét csövek és mindenféle érzékelők borították.”

Amy a lapnak elárulta, ellentétben a három korábbi terhességével, negyedik gyermekével már a kezdet kezdetétől voltak problémái. Elmondta, még csak néhány hetes terhes volt, mikor az orvosoknak el kellett távolítaniuk az epehólyagját, hogy aztán pár héttel később egy vérzés miatt kerüljön a sürgősségi osztályra. Mint mondta, ekkor 23 hetes terhes volt.

“Kiderült, egy fertőzés okozza a problémáimat, ezért bent tartottak. Pár napja lehettem csak kórházban, mikor egyik este, miközben épp a vécére igyekeztem észrevettem, hogy elfolyt a magzatvíz. Pánikba estem, tudtam, hogy a kislányomnak még négy hónapig nem lenne szabad megszületnie.”

Olivia hat nappal később jött világra, és bár az orvosok igyekeztek optimisták maradni, felkészítették Amyt a legrosszabbra is. A kislány végül komplikációk nélkül fejlődni kezdett, és kicsit több mint három hónappal a születése után (22 nappal a szülés kiírt időpontja előtt) hazaengedték. Csakhogy Olivia kálváriája ezzel még nem ért véget.

Alig három hete lehetett otthon, mikor agyhártyagyulladást kapott. Ismét kórházba került, édesanyja pedig ismét az életéért aggódott. “Szinte hihetetlen, de Olivia ezt a betegséget is legyőzte, és bár nagyon beteg volt, a jókedvéből egy szemernyit sem veszített: mosolygott és huncutkodott velünk.”

A kislány azóta megünnepelhette az ötödik születésnapját is, és az orvosok várakozása ellenére tökéletesen egészséges. 

Olvass még több cikket csodás gyógyulásokról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version