Sütinyalóka karácsonyi maradékokból

nlc | 2017. Január 01.
Biztosan mindenkinek maradt a nyakán egy kevés mézeskalács, ám ezt nem szabad kidobni, nagyon jó alap több sütihez is. Most sütinyalókához ajánljuk.

Szóval a gazdaságosság jegyében mindenképp tartsuk meg a mézeskalácsot, ha ledaráljuk és zárt dobozba tesszük, néhány hétig biztosan nem lesz baja, és ha máshoz nem is, egy klasszikus kókuszgolyóhoz is megfelel.

A sütinyalóka nem oly régóta látható-kapható nálunk, ezt a fajtát konkrétan nem annyira nehéz elkészíteni, és ezért jól bevonhatók a gyerekek is, lássák csak, tanulják, hogy készül a finom sütike (nyalóka). Vaj, krémsajt, porcukor, étcsoki és szórócukor fog kelleni hozzá a mézeskalácson felül.

A lényeg, hogy az alapanyagokat jól dolgozzuk össze, pihentessük hűtőben, majd utána gyúrjunk golyókat, mártsuk olvadt csokiba és tetszőlegesen dekoráljuk. Részleteket Nyamm oldalán találtok (és egyéb, csodás recepteket is).

Jó sütizést!

 Fotó: www.nyammm.hu

Exit mobile version