Élete legnehezebb döntését hozta az anya, miután megtudta, hogy születendő babája halálos beteg

nlc | 2017. Február 22.
Az ausztrál kismamával és férjével a várandósság 20. hetében közölték az orvosok a rossz hírt. Felajánlották az abortusz lehetőségét, de nemet mondtak.

Keri Young és férje, Royce egy percig sem gondolkodott, miután az orvosuk közölte velük, hogy várva-várt gyermekük, Eva anenkefáliával, vagyis agy nélkül fejlődik. Szinte azonnal meghozták a nehéz döntést: kerüljön bármibe is, végigcsinálják a terhességet. Mindezt azért, hogy felajánlhassák lányuk szerveit, de ami még ennél is fontosabb, hogy találkozhassanak a gyermekkel, aki megváltoztatta az életüket.

Néhány nappal ezelőtt Royce megható fotót tett közzé a Facebookon feleségéről, miután néhány óra alatt 15 ezren megosztották, vírusszerűen terjedni kezdett. Az ESPN sportszerkesztője a vallomásban leírta, egy májbeteg kisfiú, bizonyos Jarrius miatt ragadott billentyűzetet. A donorra váró gyermek ugyanis eszébe juttatta, milyen hihetetlenül fontos dolgot tesz a felesége.

“Nézem a gyönyörű feleségem, ahogy a kanapén szundikál. A hatalmas pocakjára téved a szemem, a lányunkra, aki minden bizonnyal csak néhány napot él majd” – írta, majd hozzátette, mikor az orvos közölte velük a rossz hírt, úgy érezte, megállt körülöttük az idő. “Emlékszem, Keri hangosan zokogott, és miközben bennem még csak épp tudatosult a dolog, ő már azt kérdezte az orvostól, hogy ha végigcsinálja a terhességet, felajánlhatja-e a lányunk szerveit átültetésre?”

Royce hozzátette, abban a pillanatban kívülről látta saját magukat. “Olyan érzés volt, mintha egy filmet néznék. Filmet egy szuperhősről, aki épp megtalálja a szupererejét” – írta. “A közös életünk során számtalan olyan pillanatunk volt, mikor hálát adtam a sorsnak, hogy ez a csodálatos nő a feleségem lett. Ez azonban más. Valami sokkal mélyebb. Nézem Kerit, akit a kislányunk minden rúgása, csuklása arra emlékeztet, hogy el fogja veszíteni őt. Akinek a szülés után nem ad majd egy rózsaszín, babaillatú kislány erőt a gyógyuláshoz, és csodálom őt.”

“Nézem őt, és még csak meg se kell kérdeznem. Pontosan tudom, hogy erős. Hogy bátor. Hogy hihetetlen. Egy csoda. És rádöbbenek, hogy ez a csodálatos nő a feleségem. Nem ez a szívszaggató helyzetet döbbentett rá minderre, de ez a helyzet adott erőt, hogy el akarjam mindenkinek mondani, amit érzek.”

Olvass még többet a szervadományozásról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version