Így készítsd el a karfiolt, hogy a gyerekek is megegyék!

nlc | 2017. Március 06.
A karfiolt beleimádkozni a gyerekbe igazi szélmalomharc. Készítsük el úgy, hogy a kicsik is szívesen megegyék, az alábbi recept segítségével!

Tegyük a szívünkre a kezünket: mi szerettük a karfiolt gyerekkorunkban? Ugye, így már érthető a lurkónk ellenkezése? A gond csak az, hogy mi már tudjuk, milyen finom és egészséges, és nem akarjuk, hogy a csemeténk is évtizedeket várjon, hogy rájöjjön erre a nagy igazságra! Ha minden próbálkozásunk hiábavalónak bizonyult, jöhet a csel: készítsük el úgy a karfiolt, hogy a gyerek is szívesen megegye!

Gyerekbarát karfiolfalatkák

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

Elkészítés:

  1.  Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Forralj enyhén sós vizet egy edényben, és dobd bele a karfiolfejeket 5 percre puhulni! Ha elég puhák, aprítsd fel őket.
  3. A felaprított karfiolhoz add hozzá a felvert tojást, a zsemlemorzsát, a sajtokat, a fokhagymát és a sót, majd keverd alaposan össze. Hagyd állni 15-20 percet.
  4. Formázz belőle apró hengereket, majd helyezd őket egy kivajazott tepsire. 
  5. 10 percig süsd az egyik, majd még 10 percig a másik oldalát, hogy aranybarna legyen! Jó étvágyat!

Tasty Junior

Exit mobile version