Ez a fotó pontosan megmutatja, milyen a szülés utáni depresszió

K.G. | 2018. Február 22.
A nő fotóján minden érzés rajta van, ami a szülés utáni depressziókor felbukkan egy anyánál.

Tori Block gyakran osztja meg a nagyvilággal gondolatait az anyaság szépségéről és buktatóiról, az Instagramon dokumentálja az anyaság útján őt ért hatásokat. Itt osztotta meg magáról azt a fotót is, amelyen épp a fiát szoptatja, miközben zokog. Megindító kép ez, amely arra emlékezteti, milyen nagy csatát vívott gyermeke születése után a szülés utáni depresszióval.

„Ez a kép az, amit nem tudok sokáig nézni. Én vagyok rajta a szülés utáni depresszióm közepén. Megkértem Shiloh-t, hogy készítsen rólam egy képet, hogy emlékeztessen, ha valaha kimászom a depresszióból, hogy milyen messziről indultam. A mélynél is mélyebben voltam, nem is voltam önmagam.

Ha ránézek erre a fotóra, tisztán emlékszem a fájdalomra és a rettegésre, hogy fel kell kelni reggelente. A gondolataim fizikai fájdalmat okoztak minden sejtemben, sosem hittem volna, hogy ennyire felemésztenek. Így néz ki a szülés utáni depresszió, vagyis nekem ilyen volt.

Nem akartam meghalni, de úgy tűnt, mintha a halál lenne az egyetlen megoldás a fájdalmaimra. Nem akartam a depressziót, de megtalált. A végén szétrúgtam a seggét, mielőtt teljesen maga alá gyűrt volna, és elveszi az életemet.”

Exit mobile version