Ilyen csodaszép az anyák teste striákkal együtt

K.G. | 2018. Március 10.
A Gold Dust Projekttel a fotós Grace Elizabeth azt üzeni minden anyának, hogy nem szégyellni, hanem ünnepelni kell a szülés utáni striákkal tarkított testet.

Azért Gold Dust lett a neve a fotósorozatnak, mert a képeken az anyukák testén a striákat arany testfestékkel befestették, ami nyilván azt jelenti, hogy ezek a csíkok a terhesség és szülés emlékművei, nem bántani, hanem szeretni kell mindet, mert a gyerekünk érdekében keletkeztek. Az ötlet abból a gondolatból bontakozott ki, hogy ha egy porcelán eltörik és megragasztják, akkor még szebb lesz a „heggel”, mint előtte volt.

Imádtam ezt a gondolatot, de azért azt leszögeztem, hogy a szülés utáni test nem törött, mint a porcelán, és semmi szüksége arra, hogy megjavítsák. A projektben az arany szín tiszteletet és szépséget sugárzó tulajdonságával ruháztuk fel a striákat

– nyilatkozta a fotós.

A szülés után rengeteg nő küzd a megváltozott testtel, nehezen fogadjuk el, hogy már sosem lesz olyan, mint terhesség előtt volt. Grace a fotóival már több projektjében is a pozitív testképet hirdette, hogy a normális test fogalmát tágítsa a nők fejében.

Exit mobile version