Több mint 400 liter anyatejét adományozta el az anyuka

nlc | 2018. Augusztus 30.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Igazán önzetlen gesztus a háromgyermekes nőtől, akinek háromszor annyi teje van, mint egy átlagos anyának. Még a múzeumban vagy az étteremben is képes elővenni a mellszívó pumpát.

Amikor Tabitha Frost megtudta, hogy anyatej-túltermelése van, egyből arra gondolt, hogy segíteni szeretne a pluszmennyiséggel más anyukáknak. A kaliforniai Carlsbadben élő, háromgyermekes anya több mint 400 liter anyatejet fejt le és ajánlott fel rászoruló kisbabáknak.

Örülök, hogy segíthetek. Tudom, hogy sok korababa anyukájánál még nem indul be a tejképződés” – nyilatkozta a 29 éves Tabitha a Good Morning America című tévéműsorban. Elmondása szerint 2016-ban, a második gyereke születésekor tűnt fel az egyik nővérnek a kórházban, hogy rendkívül nagy a tejtermelése. Mint kiderült, a fiatal nőnek hiperlaktációs szindrómája van, azaz háromszor annyi teje van, mint egy átlagos anyának.

Az egykori általános iskolai tanárnő ezek után elkezdett utánajárni, hova és kinek adományozhatja el a felesleget. Eddig már több mint 400 litert adott rászoruló kisbabáknak, a hűtője pedig mindig tele van a lefagyasztott tejével. Jelenleg 3 óránként kell lefejnie, a napi adagokból pedig a 2 éves Adelaide és a 4 éves Jaxon táplálása mellett bőven jut még az anyatejbanknak is. Mára a tej kifejése szinte főfoglalkozássá vált nála, nem kevés időt tölt az anyatej csomagolásával és lefagyasztásával, illetve a felszerelések megtisztításával és fertőtlenítésével.

Van egy mellszívóm a hálóban és az autóban, egy kialakított »állomásom« pedig a nappaliban” – árulta el Tabitha, akit semmi sem akadályoz meg a fejésben, ha éppen „itt az idő”: fejt már le anyatejet étteremben, családi nyaraláson, repülőn, koncerten, esti randin a 35 éves férjével, Nickkel, de előfordult már, hogy éppen múzeumban kellett. „Tudom, hogy először furcsának tűnik, de a férjem már hozzászokott. Támogat abban, ha nyilvános helyen kell éppen lefejnem a tejem. Mindig szerettem másoknak segíteni, és büszke vagyok erre a sikerre” – tette hozzá. 

(ABCNews / Mirror)