Ez a 39 éves nő hét gyerek mellett is időt szakít a napi testedzésre

Farkas E. Lina | 2023. Augusztus 27.
Emma súlyzózik, miközben a gyerekek fürdetését végzi, jógázik, miközben a gyerekek alszanak, és guggol, miközben vacsorát főz. Így tartja fitten magát.

Azt mondja, imádja az új életmódját, és szeretné, ha más anyukák is követnék a példáját.

Az anyák kifogásokat keresnek, én is ilyen voltam. Régebben letargikusnak éreztem magam, és ez azért volt, mert nem vigyáztam magamra. De most életem legjobb formájában vagyok, és megmutatom a gyerekeimnek és másoknak is, hogy a női test több, mint a szüléshez szükséges edény”

Emma  fontosnak tartja, hogy jól érezze magát a bőrében, soha nem hagyja el a házat anélkül, hogy a haja és a sminkje ne lenne makulátlan.

 

Ehhez minden nap megpróbál magának kiszakítani egy kis én időt, mégpedig úgy, hogy feladatlapokat ad a gyerekeinek – a 12 éves Annabelle, a 11 éves Mabel, a 9 éves Bobby, a 7 éves Essie-May, a 6 éves John, a  3 éves Hugh-James és a 18 hónapos Wilfie rendet rak a játékaik között.

Régebben azt gondoltam, hogy túl sok a teendőm az “én” időmhöz, de ez azért volt, mert magamat nem helyeztem olyan fontossági sorrendbe, mint a gyerekeimet” – mondja, hozzátéve, szerinte hülyeség azt gondolni, hogy nincs időd egy tízperces edzésre.

Néha, amikor a gyerekek alszanak, akkor jógázom, de általában a feladatok között ragadok ki időt. Például súlyokat viszek a fürdőszobába, hogy kargyakorlatot végezzek, amikor a gyerekeim fürdenek.”

Emma, a 43 éves Jonnyval, gyermekei apukájával él házasságban, és azt mondja, hogy az élete millió mérföldekre van attól, amilyen néhány évvel ezelőtt volt. Az, hogy teherbe esett a legkisebb Wilfie-vel, sorsfordító pillanat volt, és elhatározta, hogy a gyermekei mellett magára is szakít ki időt, nem élhet csak mások gondoskodásáért.

Szigorú házirendet vezetett be: amíg az ágyak nincsenek megvetve és a szobák rendbe téve, a gyerekek nem mehetnek le a földszintre. Emma szerint ebben a házimunkarend segít: mindegyik gyereknek megvannak a saját feladatai. Az idő beosztása is fontos számára. Eelhatározta, hogy prioritást ad önmagának is, időt szán testmozgásra és saját elfoglaltságaira. Az idő takarékosítás érdekében például szigorúan meghatározott időben lehet csak a konyhában, így több idő jut a fontos dolgokra.

Emma azt mondja, hogy nem akar tökéletes lenni, csak azt szeretné, ha más anyukák is megtanulnának időt szánni magukra, ebben mutat példát.

(The Sun)

Exit mobile version