Hirtelen sült bimbóskel salottahagymával
- 30 dkg bimbós kel
- négy db salottahagyma
- 3 evőkanál vaj
- almaecet
- só bors
Elkészítési idő: 15 perc
Apríts fel 30 dkg bimbós kelt egy turmixgéppel. Egy serpenyőben futass meg vajon négy vékonyra szelt salottahagymát 3 percen át közepes lángon, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Adj hozzá 2 evőkanál almaecetet és egy evőkanál cukrot és süsd kis lángon tovább még 2 percig. Ha készen vagy, tedd ki egy tálra, az üres serpenyőbe pedig tegyél újra egy evőkanál vajat és önts rá a bimbóskelt és süsd öt percen át közepes lángon, majd adj hozzá fél pohár vizet, még egy adag vajat és süsd még öt percet. Ha kész, keverd össze a hagymával.
Csicseriborsós, spenótos curry
- 1 ek napraforgóolaj
- 1 nagy hagyma apróra vágva
- 3 nagy fokhagyma szelet apróra vágva
- 1 kis darab gyömbér meghámozva és apróra szelve
- 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1/2 ek őrölt chilli
- 1 ek kurkuma
- 40 dkg, csicseriborsó
- 40 dkg szeletelt paradicsom
- 4 közepes burgonya meghámozva, apró kockákra vágva
- 10 dkg friss spenót
- só
Elkészítési idő: 35 perc
Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és add hozzá a fokhagymát, hagymát, gyömbért, párold puhára. Add hozzá a fűszereket és főzd még tovább egy percig. Eztán add hozzá a felaprított paradicsomot, a csicseriborsót és a burgonyát és főzd 20 percet. Végül ebbe tedd bele a spenótot és főzd addig, amíg az meg nem fonnyad.