2 gyors C-vitamin-bomba recept

nlc | 2014. Március 19.
A C-vitamin pótlására nem csak télen kell odafigyelni, hanem az év minden napján, mert ez az anyag nagyon gyorsan kiürül a szervezetből. Ráadásul keringési rendszerünktől kezdve fogaink és bőrünk szépségéig mindenhol nagy szükség van rá. Íme két könnyű és gyors, C-vitaminban gazdag tavaszi étel receptje, amivel feltöltheted a vitaminkészleteidet.
2 gyors C-vitamin-bomba recept


Hirtelen sült bimbóskel salottahagymával

Elkészítési idő: 15 perc

Apríts fel 30 dkg bimbós kelt egy turmixgéppel. Egy serpenyőben futass meg vajon négy vékonyra szelt salottahagymát 3 percen át közepes lángon, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint. Adj hozzá 2 evőkanál almaecetet és egy evőkanál cukrot és süsd kis lángon tovább még 2 percig. Ha készen vagy, tedd ki egy tálra, az üres serpenyőbe pedig tegyél újra egy evőkanál vajat és önts rá a bimbóskelt és süsd öt percen át közepes lángon, majd adj hozzá fél pohár vizet, még egy adag vajat és süsd még öt percet. Ha kész, keverd össze a hagymával.

Csicseriborsós, spenótos curry

Elkészítési idő: 35 perc

Hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és add hozzá a fokhagymát, hagymát, gyömbért, párold puhára. Add hozzá a fűszereket és főzd még tovább egy percig. Eztán add hozzá a felaprított paradicsomot, a csicseriborsót és a burgonyát és főzd 20 percet. Végül ebbe tedd bele a spenótot és főzd addig, amíg az meg nem fonnyad.

Exit mobile version