Ha nem lettem volna atlétában, biztosan kirohanok

nlc | 2017. Augusztus 07.
Általában azok a nők, akik pozitív élményekkel távoznak az első nőgyógyászati vizsgálatukról, visszajárnak a nőgyógyászhoz és bátran felkeresik, ha gondjuk van. Anikó története is ezt bizonyítja.

Én nemcsak a nőgyógyásztól rettegtem, hanem minden orvostól, már kiskoromtól kezdve. Meg vagyok győződve arról, hogy engem biztosan ijesztgettek azzal, hogy orvoshoz kell menni, mert ha már fehér köpenyes egészségügyi dolgozót láttam, elöntött a feszültség, én képes voltam elszaladni még a rendelőből is. Középiskolában egyszer valami intim fertőzést kaphattam el, mert olyan csúnya tüneteim voltak, hogy muszáj voltam nőgyógyászhoz menni. Majd leestem a lábamról, mert az első vizsgálatomra készültem, na meg csak nőgyógyászatra, amitől a legtöbb nő tart. Azt sem tudom, hogy jutottam be a rendelőbe. Csak arra emlékszem, hogy nagyon féltem.

Amikor megláttam a széket, hát ha nem lettem volna egy szál atlétában, biztosan kirohanok. De végül maradtam és túlestem a rettegett vizsgálaton, amit utólag megemésztve egyáltalán nem is volt olyan kellemetlen, mint amilyenre gondoltam. Hogy a nagy megnyugvás miatt, vagy pozitív élmény hatására, azt nem tudom, de onnantól kezdve ha bármilyen nőgyógyászati bajom volt, egyből bejelentkeztem. A fertőzésekkel is megkeresem, az a biztos. Persze ugyanehhez az orvoshoz mentem, akinél először voltam. Nem a kedvességéről volt híres, de empatikus és tisztelettel bánik a nőkkel. Elmondta, hogy mit miért csinál és ha kérdeztem, korrektül válaszolt.

Azóta a nőgyógyászati vizsgálatokon rendszeresen átesek, évente betervezem őket. Az orvosom nem lett kedvesebb, de minden jó tulajdonsága megmaradt és én is maradtam nála. Nagyon hálás vagyok neki, hogy a segítségével nemcsak túltettem magam a fóbiámon, hanem rájöttem, hogy túl idegeskedtem a dolgokat. A háziorvosommal is jól kijövök már, persze azt nem állítom, hogy megszerettem az orvoshoz járást. Szerintem minden nőnek értékelnie kell, hogy az egészségének a megőrzéséért és a betegségek kezeléséért dolgoznak a nőgyógyászok. A barátnőm mindig mondta, hogy nem is érti, miért félek, mert a nőgyógyász már annyi intim testrészt látott, hogy higgyem el, nem fogok neki újat mutatni. Most már nemcsak elhiszem, hanem én magam mondom ezt azoknak, akik bizonytalanok.

Exit mobile version