Aktív szülés program

nlc | 2004. Március 16.
Az Aktív szülés program a londoni Active Birth Centre-rel és az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékével együttmûködve segíti a felkészülést a szülésre és a szülõvé válásra. A sorozatban szülés elõtti és utáni programok segítenek a zökkenõmentes átállásban.

Jelentkezhetnek: gyermeket váró párok vagy egyének, illetve az ő családtagjaik, és olyan párok, akik még „csak” tervezik a gyermekáldást, valamint érdeklődő szakemberek.

A JELENTKEZÉS MÓDJA:

A program egészébe való bejelentkezés azért szükséges, hogy mindenki megkaphassa a részletes programot, és segítséget kapjon a programban való eligazodáshoz.
Ez lehetséges személyesen a helyszínen, a programok időpontjaiban, vagy telefonon, minden hétköznap du. 18-21 óráig a 06-20 9316 981-es telefonszámon. Ez utóbbi esetén postán kapják meg a programot.
Az egyes programokra való előzetes jelentkezés csak a „zárt” programok esetében szükséges.
Ide tartozik az autogén tréning, a dramatikus csoport, a tánc és mozgás várandósoknak, a babamasszázs, és az egyéni konzultáció, és a “szülésről szubjektíven a szülés után” is.
A többi, ún. „nyitott” programra nem kell előzetesen jelentkezni.

A PROGRAM SZERKEZETE:

Szülés előtti és szülés utáni programok, amelyek nyitottan vagy zártan működnek. Programjaink nagyobb része 3 hónap alatt lezajlik, majd a következő ciklusban újrakezdődik. Vannak azonban olyan programjaink is, amelyek egy 3 hónapos ciklusban kétszer is megjelennek (pl. babamasszázs), és olyanok is, amelyek az év során folyamatosan működnek (pl. előadássorozat, kismama thai-chi, baba-mama csoport, fitness, szülés utáni torna, Manótorna, Bóbita csoport).

A ZÁRT csoport azt jelenti, hogy a csoportba csak annak indulásakor lehet belépni, és célszerű részt venni az egész folyamatban. Ezek ugyanis pszichológiai csoportok, amelyek belső munkából építkeznek, és egy folyamaton vezetik végig a résztvevőket. Lehetőség van arra is, hogy az első 1-2 alkalommal tapasztalatot szerezve dönts a részvételéről. 

A NYITOTT-an dolgozó csoportok minden alkalma szabadon látogatható. A megadott tematika abban segít, hogy válogathass az „kínálatból”.

A program felépítése lehetővé teszi, hogy a 3 x 3 hónap alatt a pároddal együtt (vagy alkalmanként, ha úgy szükséges, ill. az időbeosztás úgy diktálja, külön) megtaláld a helyét és az idejét mindannak, amire szükséged van ebben az időszakban.

SZÜLÉS ELŐTTI NYITOTT CSOPORTOK:
Előadássorozat, kismama fitness, a szülésről szubjektíven… a szülés előtt, kismama thai- chi, kismama jóga és a szüléstámogatók délutánja.

SZÜLÉS ELŐTTI ZÁRT CSOPORTOK:
autogén tréning, kismama tánc, dramatikus csoport, egyéni konzultáció

SZÜLÉS UTÁNI NYITOTT CSOPORTOK:
szülés utáni torna, baba-mama csoport, Bóbita csoport, Manótorna, Varázssziget, babás jóga és minden más szülés előtti nyitott csoport.

SZÜLÉS UTÁNI ZÁRT CSOPORT:
babamasszázs, egyéni konzultáció, a szülésről szubjektíven a szülés után.

További információk>>

Exit mobile version