Lennart Nilsson – Lars Hamberger: Gyermek születik

nlc | 2004. Október 22.
Amikor elõször megjelent, Nilsson Gyermek születik címû könyve lélegzetelállító távlatokat nyitott elõttünk, hiszen addig soha nem látott képeket közölt az anyaméh belsejében zajló életrõl.

Ez a kötet a mű legújabb, negyedik kiadása, amelynek kivételes erénye, hogy a forradalmian új fotótechnikát művészi szemlélettel ötvözi. Káprázatos, soha nem látott felvételei és átdolgozott, új szövege révén az időközben felnőtt új generációknak már egy megújult felfogásban mutatja be a megtermékenyítéstől a megszületésig tartó fantasztikus utazást.

Lennart Nilssont nem véletlenül tekintik hosszú ideje a világ rangidős tudományos fotográfusának, hiszen teljesen új, nagyfelbontású ultrahangkészülékkel, pásztázó elektronmikroszkóppal és száloptikával egészítette ki a képalkotás különleges módszereit, hogy az emberi test eddig soha nem látott zugaiba vezethessen el bennünket. Egy sor lenyűgöző közeli felvételt láthatunk a magzatról, miközben kirajzolódik előttünk az emberi szaporodás csodája. A petevezetékben vándorló petesejt, az egymással versenyző hímivarsejtek, a megtermékenyítés pillanata, az első sejtosztódások; majd a folyamat, ahogyan az embrió megtapad a méh falában; a szemek, a fülek, az ujjak, a lábujjak kifejlődése és növekedése, majd végül maga a megszületés: mindezek csodálatos, művészi hatású, színes felvételeken tárulnak elénk. Lenyűgöző olvasmányélmény és vizuális kaland egyben – varázslatos bevezetés a születés csodájába.

A Kismama magazin ajánlásával

Exit mobile version