Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg liszt
2,5-2,5 dl sovány tej és szódavíz
8 dkg vaj
só, csipetnyi cukor
1 ek. kakaópor
a töltelékhez:
vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)
2 dl habtejszín
1 zacskó vaníliás pudingpor
4 ek. cukor
5 dl tej
1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat tálba ütjük, villával felverjük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk az átszitált lisztet, a tejet, majd a szódavizet. Megsózzuk, belekeverjük a cukrot, letakarjuk, és 15 percig pihentetjük. 12 cm átmérőjű serpenyőben kevés vajban a massza feléből palacsintákat sütünk. Ekkor belekeverjük a kakaóport, és megsütjük a többi palacsintát.
Közben előírás szerint elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel. A tejszínt 1 ek. cukorral meg a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Megkenjük a palacsintákat a krémmel meg a tejszínnel, megszórjuk gyümölccsel, és háromszögre hajtjuk.
Tipp
Bogyós gyümölcsök helyett megtölthetjük kockára vágott naranccsal, banánnal, ananásszal is.
További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában.