… és ÕK vajon mivel játszottak?

nlc | 2005. November 21.
Folytatódik cikksorozatunk, amelyben közismert személyiségek játékhoz fûzõdõ kapcsolatát járjuk körül.

Ezúttal Galambos Dorinát és a United zenekar két tagját, Pély Barnabást és Romhányi Áront kérdeztük gyermek- és felnőttkori játékélményeikről.

Galambos Dorina
Kislánykoromban elsősorban az alkotó jellegű játékokat kedveltem, nagyon szerettem gyurmázni, festeni, mesekönyveket nézegetni, gyakran ruhákat hoztam le a padlásról, és átalakítottam őket a magam módján. Imádtam a társasjátékokat is, különösen a Gazdálkodj okosant, amit még ma is szívesen játsszuk a húgommal, ha időnk engedi. Ugyanígy a mai kreatív társasjátékokat is szeretem.
Természetesen imádtam babázni is, de a „babázás” nálam inkább abból állt, hogy újjávarázsoljam a babáim külsejét, mondjuk simán levágtam és rózsaszínre festettem a leghosszabb hajú és legdrágább babám haját, szüleim legnagyobb örömére!
Mostanában számítógépes játékok rabja vagyok, szeretem a lövöldözős játékokat, de ha belefáradok a küzdelembe, előveszem a legújabb Sims játékomat és lehiggadok.
Szívesen töltöm az időmet egy-egy keresztrejtvény vagy szépirodalmi alkotás mellett is.
Persze legeslegjobban énekelni szeretek!


Pély Barnabás
Gyerekkoromban klasszikusan leginkább matchboxokkal, LEGO-val játszottam és imádtam biciklizni és kosarazni is. Felnőttként is sok játékért rajongok, és láthatóan egyre színesedik a kínálat, egy dolgot sajnálok, a Rubik kockát, amelynek a népszerűsége korántsem olyan nagy, mint megérdemelné. Persze a legkedvesebb játszótér számomra már sok-sok éve a zene.

Romhányi Áron

Gyerekkoromban imádtam legózni, mert ebből saját magamnak mindenféle játékot meg tudtam építeni. Egy típust nem sikerült, a Transformers figurákat, ezeket meg kellett vennie a szüleimnek. Későbbi években a számítógépes kalandprogramokkal játszottam át éjszakákat. A mai játékok közül kedvelek minden olyat, amely őszinte örömet okoz a gyermeknek. A számítógépek és az internet feljődése miatt talán kicsit aggasztó lehet a társasjátékok elszemélytelenedése, de előnyei is vannak (nagy távolságokat áthidaló közvetlen kapcsolattartás iskolatársakkal, nyelvgyakorlás, stb.) A hagyományos társasjátékok közül szerintem azok a jók, amelyekben kisebb szerepe van a szerencsének, és nagyobb a logikai és/vagy taktikai érzéknek, és emellett szórakoztatók is. Ma a munkám jelenti a játékot, e két dolog szerencsésen összefonódik az életemben.

Játssz velünk a fotópályázatunkon! »

Exit mobile version