Annabel máglyarakása vajaskenyérbõl

nlc | 2006. Augusztus 18.




Így készíthetünk tökéletes édességet, ha épp nincs otthon semmi nyalánkság. Nagyon finom mazsolás kenyérből is, kalácsból, kuglófból is.

Hozzávalók 1 adaghoz:

– 2,5 dl tej
– 2,5 dl habtejszín
– 1 vaníliarúd
– 4 vékony szelet fehér kenyér (héját vágjuk le!)
– vaj
– 50 g mazsola
– 25 g mazsola
– 3 tojás
– 50 g porcukor
– 2 evőkanál sárgabarack lekvár

Lassan forraljuk fel a tejet és a tejszínt a vaníliarúddal, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le. Kenjük meg a kenyereket vajjal, és vágjunk minden szeletet négy háromszögre. Rendezzük el egy kivajazott hőálló tálban, a szeletek közé tegyünk kétféle mazsolát. Verjük fel a tojást a cukorral, majd fokozatosan keverjük bele a tejbe és a tejszínbe. Öntük a kenyérre és süssük előmelegített sütőben 160 fokon 45-50 percig. Vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni. Óvatosan melegítsük fel a lekvárt egy kevés vízzel, és kenjük a tetejére!





Olvasd el a többi receptet is!

• A legkisebbeknek: Csirkesaláta-püré »
• 9-12 hónaposnak: Sajtos-mazsolás gyönyör » 


Exit mobile version