Jobb, mint a Harry Potter!

nlc | 2006. Szeptember 26.
Minden elképzelhetõ díjat megnyert. Titokzatos, könnyed, érdekes. Egy igazi „nyomozós” könyv gyerekeknek, és csak az egyik jelzõje az, hogy a Da Vinci-kód gyerekeknek. Na ilyen!




Vermeer titokzatos művész, a XVII. század titokzatos festőóriása. Képei iszonyatos pénzt érnek, ma is vannak olyan alkotásai, amikről nem tudjuk, vajon eredetiek-e. 

Nem véletlen, hogy a rejtélyes művész és művei köré épített történet meghódította a világot. A legnagyobb elragadtatással nyilatkoznak róla a kritikusok, hetekig vezette a legnevesebb amerikai bestsellerlistákat, számtalan díjat nyert, köztük az Agatha Christie-ről és az Edgar Allan Poe-ról elnevezett díjakat. Egyszóval egy fantasztikus könyv, amelyet érdemes a gyerek kezébe adni.

Már csak azért is, mert a nyomozás izgalmai mellett bepillantást nyerhet a művészettörténet titkaiba, megismerheti a zseniális Vermeert, saját tapasztalatokat szerezhet arról, hogy a kreativitás, az eredeti gondolat egy-egy rejtély megoldásának kulcsa.





Vigyázat! Nem csak gyerekeknek! 

A történet Chicagóban játszódik, itt él Calder és Petra, ők kezdenek nyomozásba, miután titokzatos levelek cserélnek gazdát, eltűnik egy értékes Vermeer, és fontos szerepet kap még egy különös könyv is. A könyvben titkos kód és különc idős hölgy is szerepel, de nem árulhatunk el mindent! Nem csak a betűk, az illusztrációk is ékesszólóak, a rajzokon szereplő titkos kódok és a rejtett összefüggések felfedezése az olvasóra vár!





Balliett–Helquist: A Vermeer-rejtély. Bona Kiadó, 2005

• A könyvről bővebbet itt tudhatsz meg! » 
Exit mobile version