A kitartás babái – Egy könyv a lombikbabákról

nlc | 2009. December 29.
Meddő. A szó, ami sok nő rémálma. A szó, mellyel a statisztikák szerint csaknem minden ötödik párnak meg kell küzdenie. Közülük sokan eljutnak a szakemberekhez és a legtöbben a különböző kezelések, vagy a mesterséges megtermékenyítésnek köszönhetően végül szülőkké válhatnak.

Ezen világba kalauzolja el az olvasókat egy hiánypótló könyv, mely a napokban Lombikcsodák néven látott napvilágot.

Tíz esztendős volt 2009 őszén a győri Kaáli Intézet. Ezen apropóból dr. Kőrösi Tamás orvos-.igazgató kötetbe foglalta aktualizálva és kiegészítve, új írásokkal megtoldva a meddőség, a mesterséges megtermékenyítés témakörében írt cikkeit. A munkához dr. Kőváriné Szalánczi Krisztina pszichológus e probléma lelki eredetű vizsgálódásait, a betegekkel folyatott beszélgetéseit kapcsolta hozzá, Vida Melinda újságíró pedig családmesékkel és a kezelések előtt álló anyukák számára hasznos információkkal tűzdelte meg. E hármas egységből állt össze a Lombikcsodák című könyv, mely arra is hivatott, hogy reményt adjon és kitartásra buzdítsa a párokat azáltal is, hogy megismerteti velük például a debreceni kislány, Tóth Luca születésének mindenki számára erőt adott történetét, akinek az édesanyja rengeteg beavatkozáson és műtéten, győri úton túl, 13 lombikprogramot vállalt azért, hogy a gyermeke megszülethessen.

S, hogy kiknek ajánlja Kőrösi főorvos a könyvet, arról eképpen vall a meddőségi szakember:

–  A cím magáért beszél, minden volt, jelenlegi és leendő páciensnek, a gyermektelenség okától függetlenül, fiataloknak, akik párválasztás előtt állnak, az életüket fiatalon ledérebbre szabottaknak, akik ezelőtt a szabásminta előtt állnak, de a következményit nem látják – szemnyitásnak is szánjuk a könyvet, hogy ki tudják kerülni a meddőségcsapdákat. És persze minden csoda iránt érdeklődőnek is, és  azoknak is, akik az ördög kénköves szüleményének tartják az asszisztált reprodukciót. Mindenkinek, aki hisz abban, és nyitva van a termékenyítő hit befogadására, és elhiszi, hogy ma már igen kevesen vannak, akiknek gyermek nélkül kell leélni az életüket ha elfogadják az orvostudomány nyújtotta segítséget.

A kötet honlapja: www.lombikcsodak.hu

Exit mobile version