Gyerekszoba egyénre szabva

nlc | 2010. November 02.
A gyerekszoba valójában az élet színpada, ahol a gyerek a főszereplő: ő a hős, a királylány, kalóz vagy sellő, olykor pedig anyu, apu.

– A gyerekek egyéniségéhez kialakított mesevilágot idéző gyerekszoba nemcsak egyedi és szép, hanem az egészséges lelki fejlődést is szolgálja – vallja Kovács Helén gyerekszoba-dizájner. És ez nem pénzkérdés – tette hozzá.

Ha fiú, kék, ha lány, rózsaszín?

Máig divat, hogy a gyerekszoba kék vagy rózsaszínű attól függően, hogy kislány vagy kisfiú lesz a lakója. Azonban a hasonló sablonos megoldások éppen a legfontosabbat nem veszik figyelembe: a gyereket.

A gyerekszoba legfontosabb feladata, hogy biztonságot és stabilitást nyújtson a gyerekek számára, ahol boldogan, önfeledten játszhatnak. Kisgyermekkorban a gyerekek szívesen bújnak bele kedvenc mesehőseik bőrébe.

E játékok amellett, hogy remek szórakozások, a kicsik indulatainak, érzelmeinek levezetését is szolgálják. Ők a játékon keresztül szerzik a világról első ismereteiket, dolgozzák fel a velük történteket. Ezt segíti, ennek ad teret a megfelelően kialakított gyerekszoba.

A fantáziadús, kreatív gyerekszoba nem luxus

Kis fantáziával, kreativitással és kézügyességgel magunk is csodás dolgokat varázsolhatunk gyermekünknek. Festhetjük akár saját kezünkkel a falat és a bútorokat. A közös tervezgetés, alkotás és barkácsolás a szülővel való kapcsolatot is elmélyítheti, kedvező irányban befolyásolhatja. De már az is nagyon nagy lépés, ha egy falat, vagy csak egy kis „mesesarkot” alakítunk ki.

Persze aki szeretné, kérheti gyerekszoba-dizájner segítségét is. A szakember a szoba kis tulajdonosának személyisége ismeretében és igényeinek megfelelően megálmodja, milyen legyen a szoba, majd akár meg is valósítja azt a falak festésétől a bútorgyártáson át akár az egyedi szőnyegek szövéséig. Nem létezik lehetetlen.

– A gyerekszoba-kultúra még gyerekcipőben jár hazánkban: ma még többnyire szürke és rideg vagy sablonos a gyerekszobák többsége. Bízom benne, hogy Magyarországon is elterjed és egyre több lesz a gyerekek egyéniségéhez illeszkedő, fantáziadús és színes gyerekszoba – mondta Kovács Helén gyerekszoba-tervező.

Még több fantáziadús gyerekszoba galériánkban:

 
Gyerekszoba egyénre szabva

A gyerekszoba valójában az élet színpada, ahol a gyerek a főszereplő: ő a hős, a királylány, kalóz vagy sellő, olykor pedig anyu, apu.

 

Exit mobile version