Háborús esküvőt rendezett a megszállott pár

nlc | 2011. Szeptember 02.
Egy történelemrajongó pár a második világháború korszakát idéző esküvőn mondta ki a boldogító igent. Az eseményen minden apró részletre ügyeltek: a vendégeknek például ételjegyre osztottak vacsorát.

Kath és Andrew Hacking a 40-es évek stílusának megfelelően esküdött: a menyasszony egy hagyományos, korhű ruhát viselt, a vőlegény pedig a brit hadsereg világháborús egyenruháját. Az 50 éves menyasszony Louis Armstrong zenéjére vonult az oltár elé, a ceremónia végén pedig egy katonai járművön távoztak a helyszínről. Az esküvő számos részletét a Dam Busters című második világháborús film ihlette.

Esküvői menet

Fotó: dailymail.co.uk

A boldog pár

Fotó: dailymail.co.uk

A 47 éves vőlegény elmondta, hogy az egész egy viccnek indult: “Már évek óta rendszeresen részt veszünk történelmi eseményeket idéző, úgynevezett újrajátszásokon, és különösen a 40-es évekért rajongunk. Kath pedig nagyon szeretett volna egy régimódi ruhát. De az egész úgy dolog beindult, hogy mielőtt észbe kaptunk volna, már 150 korhű ruhába öltözött vendégünk volt. A legtöbbjük brit katona, de voltak köztük oroszok, néhány ausztrál és pár német egyenruhás is.”

Esküvő, kicsit másképp

Kath és Andrew egy történelmi újrajátszás alkalmával, egy sátorban tartottak fogadást, ahol közel ötszáz ember csatlakozott hozzájuk, hogy együtt ünnepeljenek a nagy napon. A meghívott vendégeknek pedig élelmiszer-jegyeket osztottak, amelyek bemutatása feljogosította őket a korhű vacsora: sózott marhahús és melegszendvicsek elfogyasztására.

“Csodálatos napot éltünk át együtt” – mesélte a menyasszony. “Nagyszerű érzés volt kiszakadni a modern életünk mindennapjaiból. Olyan romantikus volt, szebbet nem is kívánhattunk volna” – áradozott.

 

Exit mobile version