Anyjuk ágyában fulladtak meg az ikrek

nlc | 2012. Február 06.
Véletlen fulladás okozta a kisbabák végzetét, akik anyjuk ágyában aludtak. Érthetetlen és tragikus, hogy az ikerpár mindkét tagja meghalt.
A Medrano-ikrek
A Medrano ikrek
Fotó: Facebook

Lezárták a nyomozást az egy hónaposan meghalt amerikai ikerpár ügyében, akik titokzatos módon anyjuk ágyában egyszerre fulladtak meg. Az idahói halottkémek vizsgálata alapján kiderült, hogy a kisbabák, Gabriel és Tryce Medrano halálát véletlen baleset okozta.

A tragédia még tavaly november végén történt: az ikrek édesanyja reggel eszméletlenül találta a mellette fekvő babákat. A fiatal nő azonnal hívta a mentőket, de már nem tudtak segíteni a kisfiúkon, akiket a kórházba érkezésük után nem sokkal halottnak nyilvánítottak.

A vizsgálatot végző halottkém az üggyel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a babákra életveszélyes lehet, ha egy ágyban alszanak a szüleikkel, hiszen a fulladás kockázata sokkal nagyobb. Az Egyesült Államokban végzett felmérések szerint 1984 és 2004 között megnégyszereződött a fulladásos halálesetek száma a kisgyermekek körében, és 1990 és 1997 között 515 három év alatti gyermek halt meg kifejezetten annak következtében, hogy szüleivel egy ágyban aludt.

A gyermekgyógyászok többsége nem javasolja, hogy a szülők kisbabájukkal egy ágyban aludjanak, hiszen a szülői ágy kialakítása a legtöbbször nem bababarát, még egy puha párna is könnyen a kisbaba fulladásához vezethet. Mások szerint előnye is van az együtt alvásnak, különösen a szoptatás ideje alatt, hiszen sok kismama így például többet tud pihenni, és a babák altatása is könnyebb lehet.

Ugyanakkor kissé érthetetlen, hogyan érhet ilyen tragikus baleset egyszerre két babát is. Te mit gondolsz az együtt alvásról?

 

Exit mobile version