Íme az 5 leggyakoribb válóok!

cafeblog/nofejleszto | 2014. Július 23.
Nem sok változás történt az utóbbi 10 évben Magyarországon a szakító- és válóokok tekintetében: belép egy harmadik fél, elhidegülés, teljesen ellentétes hosszú távú tervek, agresszivitás.

Érdekes azt is megnézni, mit mondanak az olvasók maguk, mik a leggyakoribb problémák és válóokok – írja bloggerünk.

Ha az olvasók véleményét kikérjük bármely fórumon, kommentben megjelenik, hogy a legjellemzőbb válóok valóban a megcsalás és az agresszivitás, vagyis a hűtlenség és erőszak. De abban már sokkal árnyaltabb a kép, mit is jelent valójában az elhidegülés egy párkapcsolat és házasság során. Többen megfogalmazták, hogy a szenvedélybetegségek (netfüggősség, dohányzás, alkohol, játékfüggősség), az egymás iránti tisztelet megszűnése, az eltérő szexuális igények és mennyiség, anyagi problémák lehetnek sok esetben azok a feloldhatatlannak tűnő ellentétek, amelyeket a két fél nem képes megbeszélni, átbeszélni, megoldani, így döntenek a válás, szakítás mellett.

Szakemberek is kiemelik a kommunikáció hiányát vagy elégtelenségét, mely tényező számtalan párkapcsolat esetében már az ismerkedési szakaszban is megjelenik, de más tényezővel (szex, figyelmesség apró ajándékokkal stb.) egy ideig képes kompenzálni a két fél ezt az alapvető hiányosságot.

Az 5 leggyakoribb válóok

Ha sorrendet kell felállítani a leginkább jellemző okok között, amelyek végül a válásnál szóba kerülnek, a válóperes ügyvédek vagy a mediátorok (közvetítők) kliensei alapján az alábbi sorrend írható össze:

  1. Hűtlenség (eltérő szexuális igények, elvárások)
  2. Érdektelenség a másik fél (és a család, célok, tervek) iránt
  3. A kommunikáció hiánya (ellaposodó és értetlen kapcsolat, megszokottságba burkolózó felek)
  4. Agresszivitás (verbális és fizikai)
  5. Anyagi érdekek (eltérő életforma, anyagi áldozatok és szűkösség, függőségek)

Minden, válásról és szakításról szóló cikkben megjelennek: a féltékenység, az ellentétes igények és célok, vágyak, az ismétlődő viták, az ellentétes életforma iránti igények, a megszokottság, elhidegülés és érdektelenség, s a hűtlenség jelentős szerepe.

Mi a lényeg, mire figyeljen oda mindkét fél? A teljes cikket a Nőfejlesztő blogon találod!

Exit mobile version