Új kampány indult rejtett gyermekbántalmazás elleni üzenettel

K.G. | 2015. Június 24.
Van olyan reklám, óriásplakát, aminek értelme is van, ez pont ilyen. Az ANAR (Aid to Children and Adolescents at Risk Foundation) alkotta meg ezt a plakátot, amin a gyerekek és a felnőttek különböző üzenetet látnak.

Attól függően, honnan, milyen szögből nézik a plakátot, úgy mutat más információt. A titkos üzenet csak a gyereknek szól, aki sok esetben pont bántalmazójával együtt sétál az utcán. Az ilyen helyzetben lévő gyerekeknek szeretnének segíteni ezzel a varázsplakáttal, mert így a bántalmazó felnőtt – vagy bárki, aki 135 centinél magasabb – csak egy szomorú gyereket lát rajta, ezzel a szöveggel: “Néha a gyermekbántalmazás csak a gyereknek látható.” De amikor a gyerek nézi a plakátot, akkor egy lila foltokkal tarkított gyereket lát rajta, és a szöveget: “Ha valaki bánt téged, hívj minket és segítünk.”

A kampánnyal a gyerekeket célozták meg, hogy érezzék, nincsenek egyedül egy reménytelennek tűnő helyzetben sem. Szerintem zseniális, és minél több ilyet kellene elhelyezni világszerte, hogy a bántalmazott gyerekek és az őket segítő szervek tényleg össze tudjanak kapcsolódni egymással.

Exit mobile version