11 pillanat, amikor ráébredsz, hogy a házasság nem olyan, amilyennek elképzelted

Kun Gabi | 2015. Július 05.
Amikor kimondod az oltár vagy az anyakönyvvezető előtt az igent, akkor azt örökkön-örökké gondolod magadban. Viszont vannak dolgok, amelyekkel nem számolsz előre. :)

Szinte minden kislány elképzeli a nagy napot, ábrándozunk a házasságról, romantikus, felhőbe burkolt elképzeléseink vannak róla. A kedvenc tündérmeséidben is rendre valami éteri, csodálatos dolognak írták le, egy varázslatos eseménynek, amiben még a hajad is szebben ragyog. Az esküvő után pedig szépen lehuppansz a földre, mert jönnek folyamatosan az apró, ám annál bosszantóbb szokások, amelyek a fehér herceget hirtelen szürkévé teszik. De azért szürkén is szerethető, sőt! A tündérmeséket szeretjük, azonban az igazi párkapcsolat egy csöppet más. Például ebben a 11 pillanatban biztosan más.

1. Összeköltöztök, és rájössz, hogy a házastársadnak nagyjából 30 kilónyi szemete van.

A költöztető cég teherautója plafonig tele van, és te nem érted a kicsomagolásnál, hogy az a potom 100 doboz minek jött az új lakásotokba, mert a tartalmukat egyértelműen nem szeretnéd magad körül látni. Persze ez oda-vissza igaz, mert amíg te értetlenkedsz ő cuccain, addig ő ugyanúgy el van hűlve a te rengeteg szépségápolási holmidtól és a ruháid mennyiségétől.

2. Ráébredsz, hogy ebben a házasságban egyedül te tudod, hogyan kell helyesen feltenni a vécépapírt a tartójára.

Még többször azzal szembesülsz, amikor vécére mész, hogy az a papírguriga egyáltalán nincs is a tartójában, csak a tetején csücsül. Vagy a helyiség egyéb pontjain lelsz rá, kartávolságra lerakva. Nem érted, hogy miért olyan nagy áldozat 30 másodpercet eltölteni azzal, hogy a gurigát a tartóba behelyezze a másik.

3. Ha kocsit vezetsz, a férjed azt kezdi gondolni magáról, hogy ő két lábon járó GPS.

Tudod, hogy melyik út a gyorsabb, ő mégis jobban tudja. Azt szeretné, ha te vezetnél, de aztán szakértőként mégis beleszól mindenbe: “Itt kellett volna balra fordulni.” “Hamarosan le kell lassítanod.” “Parkolj már le, késésben vagyunk, csak annyi lenne a dolgod, hogy valahova letedd a kocsit.”

4. Izgatottan kinyitod a hűtőt, hogy megedd a maradékodat, és mit találsz? Semmit.

Ha mázlista vagy, akkor hagyott neked a férjed egy falatot, csak hogy azért mégis érezd az ízét. Legközelebb lehet, hogy érdemes lenne ráírnod az ételre a nevedet. Bár valószínűleg az sem segítene.

5. Beleesel a vécébe, mert valaki felhajtva hagyta a vécéülőkét.

Ez leginkább sötétben esik meg igen gyakran. Éjjel kibotorkálsz a vécére, nem nézel semerre, csak leülsz… és rögtön fel is pattansz, mert máskülönben a fajanszban landolnál. Ha valami, akkor ez biztos teljesen felébreszt.

6. Úgy tűnik, mintha figyelne rád már 5 perce, aztán visszakérdez: “hogy mi?”

Egyszer hallottam, hogy a férfiak szerint a feleségüket meghallgatni és figyelni olyan, mint az Általános Szerződési Feltételekre rányomni az “elfogadom” gombot anélkül, hogy elolvasnánk.

7. Legalább fél óráig nyomkodja a szundi gombot reggel, ahelyett hogy felkelne.

Te meg még tudnál aludni, de fél órán keresztül 5 percenként megébredsz, mert nem mászik ki az ágyból. Van annál idegesítőbb hang a világon, mint a mobil csöngőhangja hajnali ötkor?

8. Megrúg, megbök, behúz neked éjszaka.

Persze csak véletlenül, nem direkt. Lehet, hogy épp Kung Fu Pandá-sat álmodik, vagy épp lezuhan az Eiffel-torony tetejéről, a lényeg, hogy amikor szétveti a karjait, akkor azt hirtelen és erősen teszi. És akkor meglepetés! Az arcod pont ott van az útjában.

9. Kezded komornyiknak érezni magad, akinek hordoznia kell még egy pénztárcát, mobilt, kulcstartót és napszemüveget.

Mert a férjed minden alkalommal ráébred, amikor elindultok otthonról, hogy nincs elég zsebe a cuccainak, egy férfinak meg ciki táskát hordania. Fordítva is igaz, amikor mi, nők veszünk fel tapinacit, pici táskát választunk hozzá, aztán jövünk rá, hogy a fele holminkat nem tudjuk már eltenni, úgyhogy teletömjük a férjünk zsebeit a kimaradt cuccokkal.

10. Amikor nem tudod, mit főzz vacsorára, ő meg nem mondja meg, mit főzzél, mert egyikőtök sem tudja, mit szeretnétek enni.

Az ételek kitalálása, a menü megtervezése az egyik legstresszesebb dolog a világon. Napról napra ugyanaz a kérdés, többször, és soha nem tudunk rá egyértelműen válaszolni. Borzalom.

11. Rájössz, hogy a házasság maga a nagy kaland.

Nem az esküvő a cél, nem is az, hogy megtaláltuk életünk fehér hercegét. Az esküvő után nem múlnak el az aggodalmak sem az idegbajos szituációk. Igazából a házasság csak két tökéletlen ember szövetsége, akik nem mondanak le egymásról akkor sem, amikor már halálra bírják idegesíteni egymást. Az egyik legjobb dolog a világon, ha sikerül egy ilyen embert találnod magad mellé, aki elfogad a hibáiddal, az összes rigolyáddal és mániáiddal együtt.

Exit mobile version