Börtönbe kerülhet a nő, aki ragasztót tekert kutyája szájára

nlc | 2015. December 01.
"Ez történik, ha nem fogod be a pofád!!!" – ezzel a felirattal tette közé a képet a beragasztózott szájú kutyájáról egy amerikai nő, aki valószínűleg rosszul tűri az ugatást, és most a börtönnel néz szembe.
Börtönbe kerülhet a nő, aki ragasztót tekert kutyája szájára

A képet pénteken rakta ki Katharine F. Lemansky az Instagram-oldalára, ami határozottan rossz döntésnek bizonyult: a fotó gyorsan elterjedt az interneten, és egészen az állatvédőkig jutott, akik feljelentették Lemanskyt, állatkínzás vádjával.

A rendőrség szerint is borzalmas döntés volt kitenni a képet, és mivel az állatkínzás vádja valósnak bizonyult, bírósági tárgyalásra idézték a nőt. A rendőrök a kép alapján azonosították a kutyát a nő házában, és miután megvizsgálták, kiderült, hogy egészséges és jól táplált, sőt egy párja is van, aki szintén megfelelően ellátott.

A bírósági tárgyalásra december 14-én kerül sor, ahol a nőt akár 150 napos fogságra is ítélhetik. A kutyák addig vele maradnak.

Az indokolatlan, indulatból elkövetett állatbántalmazás itthon is előfordul, a büntetés viszont nem olyan szigorú, mint az Egyesült Államokban.

Forrás: The Huffington Post

Exit mobile version