12 ironikus karikatúra, ami megmutatja milyen világban élünk

Kun Gabi | 2016. Április 28.
Karikatúrákat nézegetni azért jó, mert viccesen szembesítenek a saját hibáinkkal. Felismerjük magunkat a képeken, akár tetszik akár nem, görbe tükröt mutatnak a világról, amiben élünk és amiben úgy elmerülünk, hogy már észre sem vesszük sokszor magunkat.

Az igazán jó karikatúra úgy dörgöli az orrunk alá a kendőzetlen igazságot, hogy ne tudjuk elfordítani a fejünket. Magunk körül látjuk élőben zajlani ugyanezeket az eseményeket: az utcán vonuló zombikat, ahogy a telefont nyomkodják vagy akár mi is lehetnénk a Roger nyúl a pácban szereplői, akik a tévé előtt tespednek, és tömik magukat nassolni valóval.

Nem szeretjük, ha elénk tartják ezt a tükröt, pedig kifejezetten hasznos néha kívülről ránézni az életünkre és feleszmélni, hogy “tejóég, mit művelek magammal, mit művelnek velem és egyáltalán, milyenné vált az életem” . A feleszmélést aztán követheti az, hogy elgondolkodunk, min lehetne változtatni, hogyan lehetne máshogy, jobban, tudatosabban élni. De már az is hozzájárul a lelki fejlődésünkhöz, ha csak jót röhögünk a karikatúrák láttán saját magunkon és esendőségünkön.

A kiválogatott karikatúrák felölelik a mai élet legtöbb területét, onnan kezdve, hogyan szórakoztatjuk magunkat, hogyan mobilozzuk és esszük el az agyunkat, hogyan küzdünk a párkapcsolatokkal, terhességgel és az anyaság nehézségeivel. Természetesen a kicsit politikai töltetű karikatúrák sem maradhatnak ki, hiszen nagyban befolyásolja az életünket az is, hogy mi történik a fejünk felett. Akár komolyan vesszük, akár csak mosolygunk a képeken, az biztos, hogy a karikatúrák nézegetése és értelmezése felér egy szórakoztató önismereti túrával.

Legalább három embert nevettess meg egy nap!

Nézegess még több karikatúrát:

Exit mobile version