Az internetről tudták meg, hogy lányuknak van egy ikertestvére – örökbe fogadták

nlc | 2016. Május 10.
Az amerikai házaspár az elmúlt években – két vér szerinti gyermeke mellé – öt nehéz sorsú, fogyatékkal élő apróságot fogadott örökbe.

Lisa Lumpkins és férje, Gene néhány évvel ezelőtt még az amerikai középosztálybeliek átlagos életét élte: két szép gyermeket neveltek, volt egy csinos házuk, egy márkás autójuk és egy átlagos keresetük, amiből minden igényüket fedezni tudták. Aztán egy szép napon, egész pontosan 2008-ban minden megváltozott: Lumpkinsék ugyanis örökbe fogadó szülők lettek. 

“Kislány koromtól kezdve játszottam a gondolattal, hogy ha majd elég nagy leszek hozzá, örökbe fogadok egy gyermeket. Bőven túl voltam már a negyvenen, mikor erre sor került. Szerencsére a férjem is támogatott” – mondta a Washington Postnak Lisa, majd hozzátette, Maya érkezését megelőzően sosem ült repülőre. A kislány kedvéért viszont Kínáig repült.

“A szívem egy darabját akkor otthagytam abban a kínai árvaházban. Néztem azokat a gyerekeket, akiknek az életéből teljes egészében hiányzott a szeretet, és zokogtam.” Lisa azt mondja, ekkor fogadta meg, hogy ha lehetősége lesz rá, visszamegy és újabb gyerekeket fogad örökbe. A most már hétgyermekes édesanya a lapnak elmondta azt is, férjével elsősorban olyan gyerekeket vesznek magukhoz, akik valamilyen fogyatékkal élnek, és emiatt nehezen találnak maguknak új, szerető családot.

Maya után Lumpkinsék további három gyermeket fogadtak örökbe: 2010-ben Noah-t, 2013-ban Aubrey-t és 2014-ben Cartert. Mivel az örökbefogadások költségeire szinte minden vagyonuk ráment, Lumpkinsék úgy döntöttek, egy ideig nem keresnek újabb gyerkőcöt. Lisa ezután botlott az interneten annak a kislánynak a fotójába, aki megszólalásig hasonlított Aubrey lányára.

“Először azt hittem, csak képzelem a hasonlóságot. De miután megosztottam a Facebook-oldalamon, szinte minden ismerősöm erről írt nekem.” Néhány héttel és egy DNS-vizsgálattal később kiderült, a hasonlóság Aubrey és Avery között nem véletlen, a lányok ugyanis ikrek. “Mikor kiderült, hogy a lányunknak van egy ikertestvére, kétségbeestünk. Tudtuk, hogy nincs elég pénzünk, hogy hazahozzuk őt, de azt is tudtuk, hogy nálunk a helye, a testvére mellett.”

Lumpkinsék végül egy egykori brókernek, bizonyos Leon Logothetisnek köszönhetően adománygyűjtésbe kezdtek, és alig néhány hét alatt összegyűjtötték az örökbefogadáshoz szükséges pénzt. Most abban bíznak, hogy a papírmunkát követően, még a kislány 14. születésnapja előtt örökbe fogadhatják majd őt.  

 Olvass még több cikket örökbefogadás témában az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version