Méhek dongnak a csatos üveg körül, szellő táncol a kockás abrosz fölött, frissen sült falatok illatát repíti. Álmosan nyújtóznak az árnyékok, minden készen áll egy feledhetetlen nyári kerti partihoz. Előkerülhetnek a sasliknyársak, amelyekre kockába vágva sorakoztathatjuk a friss, roppanós zöldségeket, húsokat. A levegőváltozás az ételeknek is jót tesz, a szabadban sütögetés már önmagában megízesít minden falatot, persze azért nem árt a folyamatos felügyelet az ételnek. A grilltálca például nagyon jó barát, hiszen az apróra vágott zöldség, a könnyebben szétaprózódó halétel sem hull a parázs közé, és könnyen leemelhető a grillrácsról.
S hogy mi kerüljön a parázs fölé? A húsok mellett halat is grillezhetünk, zöldségből remek választás a paradicsom, paprika, cukkini, tök, padlizsán, gomba vagy sárgarépa. Fűszerezzük előre ezeket is, a sasliknyársakra váltott sorrendben fűzzük őket. Az előkészítésnél figyeljünk arra, hogy a húsokat és a zöldségeket külön kezeljük, külön edényben tároljuk.
A gasztronómiai élmények tovább fokozhatók, ha a parti kellékeit is a nyári hangulathoz igazítjuk. Csíkos és pöttyös szívószállal bolondíthatjuk meg a hűsítőket kínáló poharakat, az italokhoz készítsünk jégkockákat, ha a vízbe néhány apró bogyós gyümölcsöt, mentát és citromfűlevelet helyezünk, gyönyörű jégbe zárt kompozíciókat kapunk, amelyek aztán a pohárban úszva minden vendéget elkápráztatnak majd!
Díszítsük az asztalt vidám szalvétákkal, a sütiket tálaljuk szemet gyönyörködtető mini sütőformákban, csak vigyázzunk, nehogy a rovarok is szemet vessenek rájuk! Az asztalra különleges fagyiskocsi szállíthatja a poharakat és kanalakat, a legkisebbek figurás papírtányérokból falatozhatnak.
A nyári összejövetelek elmaradhatatlan kellékeit, a sütögetéshez használt grilltálcákat, sasliknyársakat is megtalálhatjuk a dm üzleteiben, de a nyári kiegészítők között is érdemes körülnézni.
S ha már minden adott a nyári összejövetelhez, akkor már csak a társaságot kell összehozni!