Különleges napon házasodtál? Ennek nem fogsz örülni!

nlc | 2016. Szeptember 28.
A romantikus vagy különleges dátumú napokon akár ötször annyi esküvőt is tartanak, az ezeken a napokon kötött házasságok azonban gyakrabban végződnek válással. És még magyarázat is van arra, hogy miért.

Gyakoribb a válás az olyan házaspárok körében, akik esküvőjüket valamely különleges napon, Valentin-napon vagy érdekes számú napokon, például 1999. szeptember 9-én tartották – állapította meg egy ausztrál kutatás. A Melbourne-i Egyetem kutatói azt találták, hogy akár 36 százalékkal is megnőhet a válás kockázata azoknál a pároknál, akik különleges napon esküdnek.

A vizsgált egymillió esküvő közül a Valentin-napiak 11 százaléka, a különleges számozású napokon kötött frigyek 10 százaléka, a nem speciális napokon tartott házasságkötések 8 százaléka végződött válással öt éven belül. Kilenc éven belül azonban már a Valentin-napi párok 21 százaléka, a különleges dátumot választók 19 százaléka, a közönséges napokon házasodóknak csak 16 százaléka döntött a frigy felbontása mellett.

Akik különleges napokon esküdtek, azok között nagyobb valószínűséggel fordultak elő többedszer házasodók és gyermekesek is, mint azok között, akik közönséges napon mondták ki az igent.

“Lehetséges, hogy a közönséges napon házasodók biztosabbak a kapcsolatuk erejében és abban, hogy jól illenek egymáshoz, mint azok a párok, akik különleges napot választanak” – érvelt David Ribar, a tanulmány egyik szerzője.

“Azt is megállapítottuk, hogy a különleges napot választó párok kevésbé hasonlítanak egymásra, nagyobb köztük a korkülönbség, és az iskolázottságuk is eltérőbb, mint a közönséges napon házasodóké” – mondta Jan Kabatek, a tanulmány társszerzője.

Exit mobile version