Különleges szerelmi történet alakul a Hortobágyon

nlc | 2016. December 21.
Egy korábban meggyógyított holló visszatért egykori megmentőihez, úgy tűnik azonban, hogy nem csak a hála vezérelte, heves vonzalmat érez egy fogságban élő fajtársa iránt.

A hősszerelmes hollót még tavasszal engedték szabadon a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány munkatársai, azt gondolták, nem látják többé.

Az állat azonban szeptemberben visszatért, és időről időre újra felbukkant a környéken. Az alapítvány dolgozói karácsony előtt nem sokkal jöttek rá, hogy miért. A szabadon engedett holló ugyanis a madárparkban fogságban élő Negró nevű fajtársát kezdte el látogatni, egyre közeledve hozzá.

Egy idő után a két holló hevesen udvarolni kezdett egymásnak, a korábban kiengedett madár pedig élelmet és ajándékokat – fészeknek való puha fűcsomókat például – hoz Negrónak, akivel sokat időznek egymás társaságában.

Sajnos Negrót nem lehet szabadon engedni, mert az emberek közelségéhez szokva nőtt fel, így nem sok esélye lenne a természetben, udvarlóját pedig nem akarják újra foglyul ejteni. A Hortobágyi Madárpark munkatársai azonban azt írják, a történet vélhetően folytatódni fog. Az alapítvány Facebook-oldalán érdemes figyelni, mi lesz a hollórománc sorsa.

Exit mobile version