Nincs olyan, hogy férfimunka – lenyűgöző fotók dolgozó nőkről

nlc | 2016. December 21.
Hentesek, halászok, ácsok, tűzoltók – nők. 12 gyönyörű fotó bizonyítja be, hogy nincsenek olyan foglalkozások, ahol egy nő ne állhatná meg a helyét.

Chris Crisman érdeklődését először Heather Marold Thomason keltette fel, aki feladta dizájneri állását, és megnyitotta saját hentesüzletét. A fotós meglátogatta a húsboltot, ahol annyira lenyűgözte a nyers tetemek közt forgó Heather magabiztossága, hogy szép lassan körvonalazódott fejében a Women’s Work (női munka) ötlete.

Heather Marold Thomason, hentes és a Primal Supply Meats tulajdonosa 

Chris aztán tudatosan elkezdett felkutatni olyan nőket, akik hagyományosan “férfias munkaként” számon tartott területeken dolgoznak. Találkozott halászokkal, ácsokkal, bányamunkásokkal és építészekkel az ország minden tájáról – így állt össze erőt és bátorságot sugárzó, gyönyörű sorozata.

Leeann Johnson, nehézgépkezelő a Round Mountain aranybányánál 

Crisman azt mondja, mivel neki is van egy fia és egy lánya, fontosnak tartja, hogy mindketten abban a tudatban nőhessenek fel, hogy később bármit csinálhatnak, amit csak akarnak. “Engem úgy neveltek fel, hogy bármi lehetek, ami csak akarok, és szeretném, ha a gyermekeim is ebben a szellemben nevelkednének” – magyarázza Crisman, aki reméli, hogy sorozata segíthet a nemekhez fűződő sztereotípiák elmosásában.

Christina Burris sörfőző a St. Bejnamin’s Brewingnál
Alison Goldblum ingatlanfejlesztő
Beth Beverly preparátor
Sadie Samuels rákhalász
Nancy Poli egy disznófarm vezetője és tulajdonosa
Mira Nakashima ács és dizájner
Carol Warn bányamunkás
Mindy Gabriel tűzoltó
Jordan Ainsworth gépkezelő a Round Mountain aranybányában
Kris Alvarez geológus

HuffingtonPost

Exit mobile version