Halott fiútól kért pénzt az alapítvány

nlc | 2017. Február 28.
Már hét éve, hogy meghalt az a fiú, akinek édesanya a napokban borítékot, benne csekket, üdvözlőlapot és levelet kapott, hogy fia támogathatja a mentőalapítványt. A durva tévedéséért a szervezet bocsánatot kért az édesanyától.

Kétezer forintos támogatást kért levélben a nagymágocsi Bencétől a mentőalapítvány. A fiú édesanyját szíven ütötte a küldemény, mert gyermeke szinte napra pontosan hét évvel ezelőtt, 14 évesen meghalt.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány borítékja kétezer forintos csekket, egy “Boldog születésnapot!” feliratú matricát és az 1 százalékot kérő lapot tartalmazta. Levelet is mellékeltek hozzá, melyben arról írtak: “Van egy hang, amelyet Ön is jól ismer. A mentőautó szirénája. Szólhat éjjel, vagy nappal, mindig arra emlékeztet, hogy valahol valakinek sürgős segítségre van szüksége.”

A fiú összetett szívbetegséggel született, a tüdőhöz vezető ér nem fejlődött ki szervezetében megfelelően. Ötéves korában keringésjavító műtéten esett át, majd vérhígításra is jártak. 2010. március 18-án Bence a szervezete feladta a harcot, a klinikán halt meg. Édesanyja végig mellette volt. Mindezek után sajnos nagyon is tudják, milyen az, amikor a mentőautók szirénája megszólal.

A Délmagyar a levéllel kapcsolatban megkereste az Országos Mentőszolgálat Alapítványt. A kuratórium elnöke azt mondta, az alapítvány kommunikációs kampányai során mindig a legnagyobb gondossággal jár el. A fiú adatai úgy kerülhetett a rendszerükbe, hogy azokat az adatkezelő cég egy korábbi regisztráláskor rögzítette. Az adatot természetesen azonnal és soron kívül töröltetik. Egyúttal sajnálják, hogy levelükkel régi sebeket szakítottak fel.

Exit mobile version