Pár órán belül a lánya esküvőjét és a fia diplomaosztóját is láthatta a halálos beteg orvos

nlc | 2017. Április 23.
Hogy valóra váltsák két legnagyobb vágyát, nemcsak az orvos családja, de az egész város összefogott.

“Nem hittük volna, hogy ekkora lesz az összefogás” – mondta a Today.com amerikai hírmagazinnak Emilea Harrahill, dr. Dan Harrahill lánya. A 23 éves fiatal nő elárulta, mikor a város segítségét kérték, hogy teljesíthessék édesapja utolsó két kívánságát, egyáltalán nem számítottak rá, hogy a város lakói egy emberként állnak majd melléjük.

Pedig így történt. A lakók és az önkéntes segítők ráadásul nemcsak Emilea rögtönzött esküvőjét, de bátyja diplomaosztóját is megszervezték egy füst alatt. A fiatal nő biztos benne, hogy a közösség így rótta le háláját édesapja előtt, aki a város orvosaként mindig elsőként ugrott, ha valakinek orvosi ellátásra, vagy segítségre volt szüksége. “Nem számított, hogy ünnep van, vagy éjszaka, apa azonnal ment, ha hívták.”

Dr. Dannál tavaly novemberben diagnosztizáltak rosszindulatú vastagbalrákot. A családot lesújtotta a hír, de bíztak az orvosokban és abban, hogy az agresszív kezelés hatására az orvos még jó pár évet élhet betegségével. Derült égből a villámcsapásként érte őket februárban a hír, hogy Dan állapota tovább romlott, ezzel együtt a kilátásai is. Az orvosok ekkor már csak 15 hónapot jósoltak az egykori orvosnak.

“Amikor apa márciusban kórházba került, kiderült, hogy a betegsége sokkal agresszívabb, mint az korábban gondolták, és annyira szétterjedt apa testében, hogy alig pár hete maradt hátra. Ekkor döntöttük el, hogy valóra váltjuk két legnagyobb vágyát: az esküvőt és a diplomaosztót.” És így is történt. Dan fél óra eltéréssel először végignézhette fia diplomaosztóját, majd kerekesszékben ülve, oltárhoz kísérhette a lányát.

“Apa egész végig azt mondogatta, ez élete legszebb napja. És valóban, nagyon megható volt, leginkább a nagy összefogás miatt.” Dr. Dan szervezete egy héttel később feladta a küzdelmet a betegség ellen.

Olvass még több megható esküvőről az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version