Megható fotósorozattal mutatta be nagymamája utolsó napjait

nlc | 2017. Augusztus 13.
Gaia Squarci megejtően intim fotósorozatán a haldokló nagymamájával eltöltött utolsó közös pillanatokat mutatja be.

A fotóművész szeme és a szerető unoka gyengédsége keveredik Gaia Squarci szívbemarkoló fotósorozatán, melyet haldokló nagymamája utolsó napjairól készített.

A nagymamát, “Nonna Didát” 2015 októberében diagnosztizálták májrákkal, ami rövidesen el is vitte az idős asszonyt. Mivel Nonna már kétszer is túlélte a mellrákot, a család úgy döntött, tudatják vele, hogy súlyos beteg, de a “rák” szó használatától inkább tartózkodnak előtte.

Squarci azt mondja, ami leginkább lenyűgözte nagymamájában, hogy a végnapjain is hihetetlen méltósággal és nőiességének megőrzésével mozgott. A fotós öt hónapot töltött haldokló nagymamája mellett, aki megengedte, hogy képeket készítsen élete minden momentumáról: a fürdésről, a gyógyszerek beszedéséről, a családi fotók albumba rendezéséről és a rokonok látogatásáról.

És Squarcinak abban egészen biztosan minden elfogultság nélkül igaza van, hogy a képekről nem egy törékeny testű nő néz vissza ránk, hanem egy dacos és méltóságteljes asszony, aki az utolsó pillanatig képes küzdeni.

HuffingtonPost

Exit mobile version