Még inni sem adott gyermekeinek egy keszthelyi házaspár

MTI/NLCafé | 2017. Október 31.
Teljesen elhanyagolta gyermekeit egy keszthelyi házaspár, akik még enni és inni sem adtak rendszeresen gyermekeiknek, veszélyeztetve ezzel testi és értelmi fejlődésüket.

Mindkét gyermekét elvette a gyámügy attól a keszthelyi házaspártól, akik ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség. A család már 2015 januárjában a megyei kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának gyámügyi osztálya látókörébe került. Akkor a gyermekek védelembe vételét elrendelő határozatában figyelmeztették is a szülőket, hogy a gyermekek gondozása nem megfelelő. 

A házaspár idősebb lánya még 2015 júniusában öngyilkossági szándéka miatt került a keszthelyi kórházba, majd a következő év júliusában étkezés- és folyadékhiány okozta rosszullét miatt mentővel vitték kórházba, majd augusztusban az akkor 14 éves lánynál terhességmegszakításra került sor. 

A járási hivatal csak 2016. november 15-től rendelte el a gyermekek nevelésbe vételét, akiket egy zalai lakásotthonban helyeztek el, és gyermekvédelmi gyámot rendeltek melléjük.

A házaspár egyik gyermeke számára sem biztosította a rendszeres otthoni étkezést, az iskolából pedig igazolatlanul hiányoztak. A szülők nem tartották be az előírt gyámhatósági rendelkezéseket, megszegték a gyermekek gondozásának kötelezettségét is.

Exit mobile version