Lakbért kér ötéves kislányától az anyuka

nlc | 2018. Január 20.
A kislány minden héten kap hét dollár zsebpénzt, amiből öt dollárt le kell adnia anyukájának a lakbérre, rezsire és kosztra.

Egy atlantai anyuka megpróbálja az életre nevelni ötéves kislányát, de a netezőket eléggé megosztja a módszere. Essence Evans Facebook-posztban számolt be róla, hogy kislánya heti 7 dolláros zsebpénzéből 5 dollárt lefölöz, megmagyarázva a gyereknek, hogy fizetésünk nagy részét adóra, lakbérre és ételre költjük, és valójában csak nagyon kevés marad, amivel szabadon rendelkezhetünk. Ezeket az anyuka is szépen levezeti neki: 1 dollár a lakbér, 1 dollár a víz, 1 dollár az áram, 1 dollár a kábeltévé és 1 dollár kell a kosztpénzbe.

A kislány persze gyakorlatilag pontosan ugyanott van, mintha csak heti két dollár zsebpénzt kapna, de így legalább tényleg hamar megtanulja, hogy működik az élet. A beszedett 5 dollárok ráadásul a kislány megtakarítási számláján landolnak, amit a kislány majd 18 évesen fog megkapni.

Vannak, akik egyenesen zseniálisnak tartották Evans ötletét, de sokak szerint túl korai egy ötévest ilyesmikre tanítani. 

GlobalNews

Exit mobile version