Ingyen vállalja a rossz gyerekek elfenekelését egy apuka – nem mindenkinek jött be a vicce

NLCafé | 2018. Szeptember 11.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Az ötgyerekes apa szerint az elfenekelés olyan megoldás, amivel nem élnek elég gyakran a szülők – ő viszont szívesen vállalja helyettük!

Nagy port kavart a netező szülők között egy indianai apuka, Dwayne Stamper magánakciója, amiről nehéz eldönteni, viccnek szánta-e, vagy komolyan gondolta. Az ötgyermekes apuka ugyanis egy „Ingyen elfenekelés” feliratú pultot állított fel a háza előtt, és kiült mellé egy vágódeszkával, hogy várja az érdeklődőket.

Az apuka azt mondja, az akciót azért kezdeményezte, mert szerinte túl kevés szülő él az elfenekelés lehetőségével, ami szerinte nem egyenlő a gyermekbántalmazással. Szerinte igenis néha a legjobb megoldás, ha az ember rácsap a gyereke fenekére, mikor az nem bír viselkedni.

A szülők – mondani sem kell – nem tolongtak a pultjánál, a neten pedig nem kapott egy pozitív megerősítést sem, kritikát viszont annál többet. 

A tudomány sem igazolta vissza Stamper elméletét: egy 2016-os kutatás szerint a fenékre ütés növeli az agresszióra, az engedetlenségre és a mentális zavarokra való hajlamot is.

cafemom