Túl a nyúlon: csináld magad húsvéti dekorációk

nlc | 2019. Április 08.
A húsvéti koszorúk mesés díszei lehetnek az asztalnak, de az ajtón is jól mutatnak a színes, hangulatos dekorációk.

z

Vannak kultúrák, ahol fákra aggatnak színes tojásokat húsvétkor, míg itthon leginkább a barkát díszítjük így. Ha eddig nem tetted, idén mindenképpen próbáld ki te is. 

Elsőre talán kissé puritán, de ha jobban megnézzük, igazán mutatós ez a virágdísz. A nyers tojásokat a tetejükön érdemes feltörni és kifolyatni belőlük a tartalmat, utána óvatosan át kell mosni a tojások belsejét, majd jöhetnek is a virágok ízlés szerint. Ha a tojáshéjak alul épek, vizet is tehetünk a virágoknak. 

Ugyan alapvetően nem jellemző, hogy aranyszínnel díszítsük a húsvéti tojásokat, de ezeket látva azonnal ilyen csodákra vágyunk. Az elkészítésük egyszerű. Ízléses, egyedi díszei lesznek az igényes nappaliknak is.

A színes, krepp-papírból készült répákat minden gyerek szívesen készíti. Ugyan a kivitelezés nem egyszerű, de ha készen vannak, izgalmas díszei lehetnek a húsvéti asztalnak. 

Talán a legegyszerűbben elkészíthető húsvéti díszek ezek a tojásfejű nyulacskák. Mindössze füleket kell ragasztani a főtt tojásokra, és egy filccel bohókás arcot rajzolni rájuk. 

Nemcsak karácsonykor lehet az ajtó vagy az ablak dísze egy szép koszorú, hanem húsvétkor is.  A lényeg, hogy jellegzetes, ünnepet idéző kellékekből készüljön. Szép, színes tavaszi virágok, apró tojások, zöld indák is díszíthetik – ízlés szerint. 

A szalagra fűzött zászlók a legegyszerűbb helyiségbe is életet lehelnek. Ha valaki nem szereti a túl színes dolgokat, elég, ha néhány árnyalatot használ csak. A lényeg, hogy az összhatás jó legyen. 

A természetes anyagok hívei a száraz gallyacskákból nemcsak meseszép koszorút varázsolhatnak, hanem kicsi fészket is készíthetnek, abba pedig tojásokat tehetnek. Így lehet az ünnepi jelkép ízléses és egyszerűen nagyszerű.

Exit mobile version